Caraş-Severin, Romania

ARIEŞENI – HC Adrian Petrea efectuează un stagiu de pregătire centralizată, la Arieşeni.

Nici că se putea un început mai bun de pregătire pentru nou-promovata în Liga Naţională, HC Adrian Petrea Reşiţa, decât un cantonament într-o zonă montană, la Arieşeni, la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor. Handbaliştii lui Adrian Petrea pregătesc aşadar la înălţime prezenţa în premieră în Liga Naţională sub această nouă titulatură.

HC Adrian Petrea Reşiţa este prima echipă cu nume de jucător care va activa în primul eşalon al handbalului masculin românesc. După un parcurs de excepţie în Divizia A, cu 25 de victorii şi o singură remiză, formaţia reşiţeană pregăteşte cu minuţiozitate debutul în Liga Naţională.

„Obiectivul meu personal este să scot maxim din potenţialul fiecărui jucător, să fie apt sută la sută la ora meciului, să intre pe teren şi să-l câştige“, ne-a spus Adrian Petrea, cel care a renunţat la cariera de jucător, dedicându-se în exclusivitate antrenoratului, fiind ajutat din acest sezon de „secundul“ Eremia Pîrîianu, cel care se va afla şi în teren, dar şi de antrenorul cu portarii, legendarul de acum Cristian „Paloma“ Ionescu.

Echipa reşiţeană a început cantonamentul montan fără două dintre piesele grele din angrenaj, noile achizţii Eremia Pîrîianu şi Shota Tevzadze, din motive obiective. Se află în pregătiri un lot format din Mihai Rohozneanu, Ilie Vaidasigan, Marius Grozăvescu, Florin Dospinescu, Cristian Lela, Ioan Stan, Marius Bahan, Lucian Ignat, Duşan Trifkovic, Tiberiu Popovici, Robert Rugaci, Mihail Huta, Zsolt Steiner, Răzvan Daia, Alexander Starchenko, Raul Heimbach, Andrei Drăghici şi Andy Sămînţă.

Până pe 16 iulie, handbaliştii se vor pregăti aici, după care vor reveni la Reşiţa, urmând să dispute şi primul amical al verii, pe 21 iulie, la Sala Polivalentă, cu Dinamo Bucureşti.