Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – HC Adrian Petrea Reșița are șanse reale și îndreptățite să revină în Liga Națională.

Sportul cu mingea mică are o istorie îndelungată în Banatul Montan, iar rezultatele deosebite înregistrate în ultimii ani confirmă înclinarea reșițenilor spre handbal la toate nivelurile. Au fost reactualizate Liceul „Traian Vuia“ Reșița, un izvor de talente, cluburile U.C.M.R., C.S. Caraș-Severin și, în prezent, HC Adrian Petrea Reșița, formaţii care au adus glorie Reșiței, județului Caraș-Severin și României prin performanțele lor.

Acum, după momente de cumpănă, tradiția handbalului este în mâna omului de afaceri Cristian Pătru, cel care, după ce a înființat Academia de Handbal Adrian Petrea rezervată copiilor, nu putea rămâne indiferent la căderea în gol a echipei de seniori. Astfel, impulsionat de fostul internațional Adrian Petrea, unul dintre jucătorii de bază ai C.S. Caraș-Severin, legat de Banatul Montan, s-a decis să mențină la Reșița echipa de seniori. Și a pornit din Divizia A, cu HC Adrian Petrea, oformație alcătuită dintr-o parte dintre componenții C.S. Caraș-Severin şi completată cu alți jucători care au dorit să evolueze pentru noul club.

În prezent, HC Adrian Petrea ocupă primă poziție în clasamentul Seriei B, cu șanse îndreptățite la promovarea în Liga Națională.