Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii au pierdut duminică, 22 septembrie, partida din campionat de pe teren propriu cu CS Minaur Baia Mare, scor final 22-26.

Jocul a început cu o paradă a lui Paul Simulescu, dar din acel moment, Baia Mare a preluat inițiativa și a reușit să se desprindă pe tabelă, astfel că la pauză scorul era de 18-7 în favoarea oaspeților. În partea secundă, handbaliștii lui Ilie Vaidasigan au prestat un joc mult mai bun și au luptat de la egal la egal cu Minaur. În final s-a încheiat 26-22 pentru Baia Mare, dar, din păcate pentru CSM Reșița, meciul a fost deja decis încă din prima repriză. În momentul de față, rosso-nerii ocupă penultimul loc în Liga Zimbrilor, cu un singur punct obținut în primele patru etape.

„Sper să obținem cât mai curând prima victorie. Aș începe prin a le mulțumi fanilor și oamenilor pentru suportul față de noi care l-au avut la acest meci din Sala Polivalentă. În fiecare meci, indiferent de jocul nostru, de rezultatele noastre, oamenii sunt alături de noi și aș vrea să le mulțumesc pe această cale. Cât despre meci, nu pot să spun decât faptul că am avut o primă repriză dezastruoasă. Nu știu din ce cauză, probabil că am jucat acasă, probabil din cauza presiunii. Mi se pare că nu reușim să facem ceea ce dorim, adică ceea ce pregătim la antrenamente. În repriza a doua am intrat în joc, dar din păcate, diferența de pe tabelă din prima repriză a fost prea mare ca să mai putem recupera. Din punctul meu de vedere, Baia Mare nu are rezerve, iar jucătorii care au intrat pe parcursul meciului sunt handbaliști de lot național. Totuși, eu spun că ar trebui să ne bucurăm pentru că Reșița este unul dintre puținele orașe din România care au o echipă în Liga Națională. Sunt doar 14 orașe. Noi suntem o echipă în formare, cu jucători tineri, care nu au experiența Ligii Naționale”, a declarat antrenorul Ilie Vaidasigan.

„Forța adversarilor noștri de aruncare a fost foarte mare, Minaur este o echipă foarte bună care trage la play-off și, de ce nu, mai sus. Este o echipă care s-a întărit foarte mult în vară, au jucători foarte buni, cu experiență și cred că aici s-a făcut diferența. Noi avem jucători tineri și poate de aceea au puțin trac atunci când joacă în Liga Națională. În meciurile din deplasare am jucat mai dezinvolți. Acasă se simte o oarecare presiune, pentru că nu vrem să dezamăgim publicul. În repriza a doua am început să alergăm după egalare, dar diferența s-a făcut în prima repriză”, a declarat și Claudiu Dediu, jucător al CSM Reșița.

CSM Reșița: Paul Simulescu, Boban Vuița, Mihai Rohozneanu, Alexandru Boriceanu, Raul Heimbach, Alexandru Vulpe, Eric Bărbuș, Răzvan Daia (1), Alexander Starchenko (1), Roberto Țiu (1), Claudiu Dediu (1), Lucian Ignat (2), Andrei Santeiu (2), Răzvan Mledenciu (3), Marius Bahan (5) și Eduard Belchite (6).

Pe reșițeni îi așteaptă pe data de 29 septembrie o deplasare foarte grea, la Turda, împotriva Potaissei.

Ștefan Moraru