Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de handbal juniori III a Liceului Teoretic „Traian Vuia“ din Reşiţa efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire la Băile Felix, în judeţul Bihor.

Profitând de vacanţa prelungită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, handbaliştii reşiţeni se antrenează pentru turneele din acest an. Astfel, din 6 ianuarie, 14 componenţi ai echipei pregătite de Lucia Moruţ se află în cantonament la Băile Felix, într-un stagiu de pregătire care se va finaliza pe 15 ianuarie.

Zilnic, reşiţenii fac pregătire fizică în aer liber, cu treceri şi pe la sala de forţă. Liderul Seriei G a Campionatului Naţional de Handbal al Juniorilor III pregăteşte în detaliu abordarea competiţiilor oficiale din acest an. Pentru că handbaliştii reşiţeni au obiective mari în 2012, dorind să îşi păstreze poziţia fruntaşă din clasament, care le permite calificarea în turneul semifinal.

Deocamdată, elevii prof. Lucia Moruţ sunt pe primul loc, cu 16 puncte şi aşteaptă cu optimism întrecerile din acest an. „Ne-am propus să facem o pregătire bună în această perioadă, este un cantonament benefic şi e bine că suntem tot în timpul vacanţei şcolare. Mă bucur că elevii mei sunt receptivi la antrenamente şi răspund la solicitări. Este spre binele lor această pregătire şi am convingerea că în meciurile oficiale care vor urma vor avea evoluţii bune, care să ducă echipa noastră în fazele superioare ale Campionatului Naţional“, a spus profesoara Lucia Moruţ.

În cantonament, la Băile Felix se află: Marius Băniţă, Vasilică Jurj, Sebastian Sonohat, Raul Heimbach, Adrian Ionescu, Eduard Stan, Emanuel Stancu, Ovidiu Berci, Elian Apostol, Alexandru Nicolicea, Andrei Balog, Dorian Ionescu, Andrei Ciocoş, Raul Puia. Spre finalul cantonamentului, handbaliştii reşiţeni vor susţine şi jocuri de verificare cu juniorii II de la CSM Oradea. Următorul turneu din Campionatul Naţional va avea loc la Alba Iulia, la începutul lunii februarie.

Carmen Dobre