Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prima săptămână de pregătire, rezervată reacomodării la efort, s-a încheiat pentru handbaliştii de la CS Caraş-Severin.

S-a încheiat cu bine şi din punct de vedere medical, fiindcă după ce au fost consultaţi de dr. Ioan Şerbescu jr., la Cabinetul de Medicină Sportivă Caraş-Severin, toţi au fost declaraţi apţi pentru efort.

Despre cum s-au derulat primele şapte zile ne-a vorbit antrenorul Aihan Omer: „A fost o săptămână cu program normal, cu respectarea la milimetru a ceea ce am stabilit. Pentru că timpul până la reluarea campionatului este scurt, şi nu ne permitem sincope. Sunt mulţumit de felul cum au răspuns băieţii la antrenamente, la cerinţele mele. Ca şi greutate, deşi, sincer, nu-mi făceam probleme, eram totuşi curios să văd cum s-au prezentat. Ei bine, au demonstrat încă o dată că sunt profesionişti. În general nu au fost probleme, un kilogram, două în plus, care s-au dat jos imediat. Nesemnificativ“.

Printre elevii prof. Aihan Omer şi-a făcut apariţia, de câteva zile, şi Ioan Stan, de la Politehnica Timişoara. Un handbalist puternic, un inter cu un braţ stânga de temut pentru portari. A revenit la CS Caraş-Severin, iar ambiţia prof. Aihan Omer este să-l readucă cât mai sus, la nivel de performanţă: „Deocamdată apreciez ambiţia cu care se pregăteşte. Acest lucru mă bucură. Cred că el va face un efort de voinţă extraordinar, să mai slăbească puţin. Şi, după aceea, să arate că este un jucător de valoare. La Timişoara se pare că nu s-a acomodat, manifestându-şi dorinţa să se întoarcă la noi. L-am primit. Sperăm să aprecieze acest lucru“.

Referitor la programul următor de pregătire, CS Caraş-Severin va continua cu antrenamentele complexe, şedinţe tehnico-tactice şi forţă, cu necesara refacere.

„Până acum nu am bătut în cuie meciurile de verificare, cu o singură excepţie, a mai precizat prof. Aihan Omer. Oricum, vor fi doar două-trei teste, fiindcă vrem să evităm accidentările, având în vedere timpul scurt până la start. Cert este că în 22 ianuarie a.c. vom juca, la noi, cu Extrem Baia Mare“.