Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După căldura de la mare, elevele prof. Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu înfruntă acum canicula din Banat.

După o perioadă de pregătire pe litoralul românesc al Mării Negre, handbalistele de la Universitatea Reşiţa s-au oprit pentru o săptămână în staţiunea Băile Herculane, pentru al doilea cantonament la verii. După căldura de la mare, elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu înfruntă acum canicula din Banat, ce nu a ocolit nici staţiunea de pe Valea Cernei.

Este o perioadă de acumulări fizice pentru componentele echipei Universitatea Reşiţa, care şi în viitorul sezon competiţional va merge pe două fronturi, Divizia A şi Campionatul Naţional de Junioare I de această dată, întrucât fetele trec la o categorie superioară de vârstă. Majoritatea handbalistelor din lot sunt junioare I şi se va miza din nou pe competiţia juvenilă, după ce, în 2012-2013, Universitatea Reşiţa a ajuns până turneul final al junioarelor II, în care s-a clasat pe locul 5. În mare parte, lotul este acelaşi ca şi în sezonul trecut, totuşi cea mai mare pierdere în opinia antrenorilor este interul Laura Roiban, aflată la final de contract cu gruparea studenţească din municipiul de pe Bârzava.

Era practic cea mai experimentată jucătoare a formaţiei Universitatea Reşiţa, care a evoluat câteva sezoane şi în Liga Naţională, pentru Universitatea Reşiţa şi CSU Neptun Constanţa. Cantonamentul de la Băile Herculane este prevăzut să se încheie duminică, 11 august, după care echipa îşi va relua pregătirile la Sala Polivalentă din Reşiţa.