Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Primul concert în Caraş-Severin în doi ani de activitate a trupei timişorene Phoenix Cover a avut loc în cadrul Rugii Bănăţene de la Oţelu Roşu. Acest proiect muzical a apărut la sugestia lui Nicu Covaci, liderul de la Phoenix, urmărind descoperirea şi promovarea tinerelor talente alături de muzicienii consacraţi ai Timişoarei. La final, componenţii trupei ne-au vorbit despre experienţa Phoenix Cover.

Coordonator este Titi Dragomir, el însuși vechi muzician al Timișoarei, prieten al lui Nicu Covaci și apropiat al legendarei Phoenix. Pe scena Rugii Bănăţene au urcat Titi Dragomir, Ștefania Todosi, Silvia Stoiana, Denis Nedelcu (soliști), Șoimu Melinte (tobe), Mircea Nedelcu (chitară) și Gradimir Boghici (bass). Ultimii doi sunt componenți ai formației Elan, alături de Ovidiu Rusu (clape) şi Nicu Virag (tobe), cu care cântă cover-uri şi piese proprii în localuri şi festivaluri din Timişoara şi nu numai.

Cântăm cover-uri după Phoenix și după piese pop și rock românesc și internațional. Îi invit pe tinerii talentați din Caraș-Severin să ne caute și să ne arate ce pot. Dacă conving, scena le aparține”, ne-a spus Titi Dragomir. Până acum, au cântat cu Phoenix Cover două tinere din Reșița, Flavia Staicu și Carina Meluț, care se află în continuare în atenția lui Dragomir.

Cea mai veche tânără componentă a trupei actuale este Ștefania Todosi. Originară din Călan, Hunedoara, Ștefania este studentă în anul II la Facultatea de Economie a Afacerilor din Timișoara. „Cânt de un an la Phoenix Cover. Am aflat despre acest proiect de la un prieten care atunci cânta în trupă. Îmi face plăcere să cânt, fac asta de mică și abordez genuri diverse”, ne-a spus Ștefania.

Silvia Stoiana cântă la Phoenix Cover din iarnă, concertul de la Oțelu Roșu fiind al treilea pentru ea în această formulă. „Cânt la evenimente diverse și abordez genurile pop, pop-rock și etno-dance. Phoenix Cover e o experiență frumoasă prin care am descoperit oameni frumoși”, am aflat de la viitoarea studentă la Conservatorul timișorean.

Mezinul grupului și cel mai nou în formaţie este Denis Nedelcu. Elev de liceu, joacă fotbal de zece ani și reușește să se dedice și muzicii. „Tatăl meu (Mircea Nedelcu – n.r.) mi-a observat talentul nativ și m-a încurajat. Am mai cântat în trecut dar, de trei luni, mă dedic muzicii mai serios”, ne-a spus tânărul aflat la al treilea concert Phoenix Cover. Recitalul din cadrul Rugii Bănăţene de la Oţelu Roşu s-a încheiat cu prima piesă proprie Phoenix Cover, initulată sugestiv „Haiducii mei”.