Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru repararea pagubelor suferite de cărăşeni după primele dezastre de vara aceasta, Executivul a alocat echivalentul a două locuinţe în staţiunea montană.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 6 iulie, alocarea a 201,423 milioane lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a instrastructurii locale afectate de precipitațiile din perioada mai-iunie 2016. Sumele se alocă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale din 26 de județe. Pentru localităţile din judeţul Caraş-Severin afectate de inundaţii în perioada 1 – 26 iunie 2016 a fost alocată suma de 793 mii lei. Ceea ce înseamnă, potrivit cursului BNR din 7 iulie (de 4,5199 lei pe euro), 175.446,35 de euro. Cu titlu de comparaţie, pe site-urile de imobiliare, am putut găsi o vilă la Văliug costând undeva la 80.000 de euro sau chiar o proprietate compusă din două case, plus teren (de 2.000 mp), la 150.000 de euro…

Pagubele produse de fenomenele meteorologice din perioada 28 – 30 iunie, când cele mai afectate localităţi au fost Bocşa, Ramna, Fîrliug, Ezeriş, Reşiţa şi altele, se află încă în proces de evaluare. După finalizarea validării de către comisiile mixte, va fi elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care se vor solicita sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului şi pentru aceste localităţi.