Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În ultimul deceniu, populaţia Caransebeşului a scăzut cu circa 6.000 de persoane.

Potrivit datelor culese şi înregistrate în cele douăsprezece zile ale recensământului din acest an, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş mai locuiesc, în prezent, numai 21.915 persoane, alte 1.553 fiind plecate pentru o perioadă mai mare de un an de zile iar 630 fiind doar temporar prezente.

La precedentul recensământ, cel din noiembrie 2001 – aprilie 2002, Caransebeşul avea 28.217 locuitori. Datele din acest an mai arată şi faptul că în municipiu sunt, la ora actuală, 10.965 de locuinţe convenţionale şi 8.641 de gospodării.

„Factorii care stau la baza scăderii numărului de locuitori sunt sporul natural negativ şi fenomenul crescut de migrare a populaţiei. Trebuie precizat că recensământul s-a desfăşurat fără incidente şi nu am avut persoane recenzate care să fie sancţionate contravenţional“, a declarat coordonatorul circumscripţiei urbane Caransebeş, Ana Bratu.

117 recenzori au efectuat culegerea şi înregistrarea datelor în municipiu, iar aceştia au primit, zilele trecute, şi recompensa pentru activitatea depusă în ultimele săptămâni, adică 560 de lei net,.

Nina Curiţa