Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Începutul lui 2015 aduce în municipiu scumpirea tarifelor la gunoi. Consilierii locali au aprobat, în unanimitate, actualizarea cu rata inflației a tarifelor practicate de Transal Urbis pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer și similar.

Aleșii locali au luat în calcul faptul că ultima majorare a tarifelor a fost făcută în 2009, indicele de inflație pe ultimii cinci ani însemnând 28,28 la sută. Mai exact, un caransebeșean care locuiește la casă va plăti din această lună 10,35 lei față de 7,8 lei până acum pentru gunoiul menajer.

Pentru asociațiile de proprietari de la blocuri tariful ajunge la 8,28 lei de persoană față de 6,24 lei, în timp ce persoanele juridice vor plăti pentru un metru cub de gunoi menajer 103,54 lei, cu 35,51 lei mai mult decât în 2014. Reprezentanții operatorului local de salubritate justifică solicitarea de majorare a tarifelor prin faptul că instituția similară de la nivel județean, ADI „Intercom Deșeuri”, a majorat încă din luna septembrie tarifele pe tona de deșeuri.

La momentul respectiv, din cei 13 asociați ADI „Intercom Deșeuri” doar Caransebeșul, Oțelu Roșu și Berzasca s-au opus creșterii tarifelor, însă fără succes, astfel că acum că aceasta se va resimți în buzunarele tuturor cărășenilor.