Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Campionatul Municipiului Caransebeș la șah s-a bucurat de un real succes.

Ediția 2017 a Campionatului Municipiului Caransebeș la șah, desfășurată în sala de conferințe a Casei Municipale de Cultură „George Suru” din Caransebeș, a reunit la start 24 de jucători din municipiul de pe Timiș și Sebeș și din comunele învecinate.

„Printre participanți au fost jucători titrați, precum MF Suciu Dinu-Simi, CM Alexandru Tunaru sau Daniela Muselin, jucători din vechea gardă precum Cornian, Burai, Rain sau Gherman, dar și juniori cu certe calități, precum Nicoleta Albai, de doar 12 ani. La final, competiția a dat câștig de cauză celui mai determinat dintre jucători, Alexandru Tunaru, aceasta însă și pe fondul imensei surprize din runda a șasea, când Fometescu l-a învins pe Suciu. De remarcat numărul mare de juniori ce au fost prezenti la această competitie – 10 (patru dintre ei de la Turnu Ruieni) și foarte probabil ediția 2018 va necesita un spațiu mai mare de joc”, a spus Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Laureații ediției 2017: Podium clasament general – 1. Alexandru Tunaru, 2. Mihai Fometescu, 3. Suciu Dinu-Simi; locul I, 55 ani – Gheorghe Burai; locul I, 60 ani – Pavel Ioan Gherman; locul I, 65 ani – Iancu Cornian (76 ani, decanul de vârstă al competiției); locul I feminin – Daniela Muselin; Juniori până în 20 de ani – 1. Nicoleta Albai, 2. Robert-Daniel Epure, 3. Alexandru-Gabriel Tunaru; Juniori până în 16 ani – 1. Valentin Vînătoru, 2. Andrei Cristea, 3. Alin Truță; Juniori până în 12 ani – 1. Christian Tamaș, 2. Andrei-Victor Tunaru, 3. Ana-Maria Stancu; cel mai tânăr participant – Alexandru Robert Marghescu (7 ani și jumătate).

„În sfârșit, se pare că șahul de performanță se urnește din loc la Caransebeș și profitând și de sprijinul Primăriei Caransebeș, poate să devină un adversar de temut pentru Reșița”, a concluzionat Mihai Bolintiș.