Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consiliul Local s-a retras din calitatea de membru asociat al echipei din Liga a II-a de fotbal.

În ședința extraordinară de luni, 28 decembrie, a Consiliului Local, aleșii municipali au aprobat cu unanimitate de voturi Hotărârea privind retragerea Municipiului Caransebeș din calitatea de membru asociat la Clubul Sportiv FC Caransebeș 1913.

În şedinţă a fost pusă în discuţie atât situaţia jucătorilor aduşi din alte zone ale ţării, pe care nu-i leagă nimic de tradiţia fotbalistică a municipiului, ei fiind catalogaţi nu doar de consilieri, ci şi de iubitorii acestui sport drept „mercenari”, în condiţiile în care juniorii de la categoria de vârstă U 10 de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, pregătită de prof. Ion Bica, a jucat recent la Focşani un turneu final pe ţară, respectiv „Gheorghe Ola”, situându-se printre primele opt echipe din România. De asemenea, s-a vorbit despre atât de mediatizatele pariuri sportive la care aceşti fotbalişti ar fi jucat, articolele apărute în presă nefiind deloc în avantajul echipei. În plus – s-a mai afirmat în cadrul întâlnirii de luni a consilierilor locali –, datoriile pentru care clubul a ajuns să fie depunctat cu 52 de puncte datează din anul 2014, atunci când de destinele fotbalului caransebeşean nu se ocupa doar administraţia locală, ci încă şase asociaţi.

În aceste condiţii, aleşii locali au mai votat un proiect de hotărâre care priveşte participarea Municipiului Caransebeş în calitate de membru fondator la înfiinţarea Asociaţiei „Centrul de Fotbal pentru Copii şi Juniori Viitorul Caransebeş”.