Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La aproape două săptămâni după ce s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu și cu președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a făcut publice detalii despre discuția avută la sediul municipalității de pe Timiș și Sebeș.

Potrivit edilului, atitudinea premierului a fost una deschisă, a unui om politic de mare calibru, acesta spunându-i lui Borcean că are tot sprijinul său pentru proiectele municipiului Caransebeș. Sorin Grindeanu i-a cerut însă fostului coleg de liceu „să bată fierul cât e cald”, pentru că funcția de prim-ministru este una vremelnică. „Discuția a fost una prietenoasă, chiar premierul a avut inițiativa, spunându-mi: <<Felix, ce proiecte importante ai pentru Caransebeș te rog să le pui pe tapet, pentru că vreau să vă ajut și să las ceva în urmă. Nu se știe dacă funcția pe care o am acum va fi mai lungă sau mai scurtă și e bine să batem fierul cât este cald.>>. Recunosc, mi-a plăcut această atitudine și am răspuns: <<Dle prim-ministru, ați venit aici la o cafea, pentru o discuție prietenească.>>. În săptămânile imediat următoare o să discutăm despre aceste lucruri pe care dorim să le facem în Caransebeș, să vedem câte dintre ele se pot materializa, urmând ca în foarte scurt timp să facem o vizită la București, am și vorbit cu dl președinte Hurduzeu să mergem împreună și să discutăm despre ceea ce putem face atât pentru Caransebeș, cât și pentru județ”, a spus primarul Borcean.

Întrebat dacă-i va aduce la cunoștință premierului atitudinea distructivă a aleșilor PSD din Consiliul Local, Felix Borcean a exclus categoric o astfel de posibilitate, declarând că nu va coborî discuțiile cu premierul Sorin Grindeanu la un nivel atât de jos. „Ce se întâmplă în CL este o furtună într-un pahar cu apă, în niciun caz n-o să fac așa ceva, astea sunt discuții de un nivel prea jos pentru a fi aduse în atenția unui premier. Pot să am o relație directă, așa cum știți mă cunosc foarte bine atât cu premierul, cât și cu președintele CJ, iar atitudinea acestora este una corectă, cea a unor oameni politici de mare calibru. Văd o altă abordare în discuțiile cu ei, iar alta este abordarea în Consiliul Local. Adevărata politică se poate face în altă manieră, elegant, prietenește și constructiv”, a concluzionat edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș.