Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Miercuri dimineaţă, în jurul orei 9, pe DN 58, la ieşirea din Reşiţa către Anina, a avut loc un grav accident de circulaţie în care au fost implicate trei maşini.

Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a datorat unui şofer care a depăşit prin loc nepermis, fără să se asigure. În urma coliziunii, patru persoane au fost transportate la spital, printre care şi un copil. Din fericire, acesta nu a fost rănit. Cel mai mult a avut de suferit şoferul maşinii, care a trebuit să fie scos dintre resturile contorsionate ale maşinii de un echipaj de descarcerare al ISU Semenic. Tot membrii ISU au curăţat şi carosabilul de combustibil şi de resturile maşinilor.

Timp de mai bine de o oră, circulaţia a fost oprită pe ambele sensuri.

UPDATE: Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce Marius F., în vârstă de 33 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Anina spre Reşiţa, pe un sector de drum în curbă a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire şi a intrat în coliziune cu un autoturism din contrasens condus de un bărbat în vârstă de 62 ani.

În accident a fost implicat şi autoturismul depăşit. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto în vârstă de 62 de ani şi rănirea uşoară a trei pasageri în vârstă de 62, 73 şi 32 ani. Cei trei conducători au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză se continuă cercetările pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.