Caraş-Severin, Romania

FÎRLIUG – Primăria Fîrliug pregăteşte începutul unui nou an şcolar. În paralel, are în derulare alte două proiecte cu finanţare europeană.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Fîrliug s-a abrobat bugetul pentru înfiinţarea a două săli de clasă, ce urmează a fi gata până la începutul noului an şcolar. Mai exact, potrivit declaraţiilor primarului Ioan Borduz, consilierii au votat pentru reabilitarea şi modernizarea fostei primării, imobil pe care aceştia doresc să-l transforme în unitate de învăţământ pentru cei care, din 15 septembrie, vor intra în clasa pregătitoare. „Grădiniţa va dispune de grupuri sanitare şi două săli de clasă, dotate corespunzător. Lucrările vor fi gata până la începerea noului an şcolar, iar de această investiţie beneficiază aproximativ 30 de copii”, ne-a explicat primarul Ioan Borduz.

În derulare, administraţia locală mai are două proiecte: unul în valoare de o sută de mii de euro, iar altul de 950 de mii de euro. În primul caz vorbim despre un centru de informare turistică, pentru care, recent, a avut loc şi licitaţia de atribuire a lucrării. „Dacă ne ajută Dumnezeu, până la finele anului, vom începe construcţia centrului, care se va face doar din bani europeni”, a mai precizat Borduz. În cazul celui de-al doilea proiect, vorbim despre o investiţie mare, de aproape un milion de euro, din care contribuţia primăriei este de 1,3 milioane de lei.

„Suma care ne revine ca parte de cofinanţare în cadrul proiectului este mult prea mare, şi nu dispunem de ea. Pentru a face rost de aceşti bani, am înaintat o adresă Guvernului României, de unde, momentan, nu am primit nici un răspuns. Aşa că, suntem încă în aşteptare”, a concluzionat Borduz. Fondurile europene alocate acestui proiect sunt destinate amenajării unui drum agricol, de nouă kilometri.

Roxana Bălan Nafiru