Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nou promovată în acest eşalon, formaţia din Lunca Bârzavei a terminat turul pe locul 15.

După ce a câştigat întrecerea din Liga a IV-a Caraş-Severin şi a trecut cu brio peste meciul de baraj, Gloria Reşiţa a promovat în Liga a III-a la fotbal. Evoluând la un alt nivel, fotbaliştii reşiţeni s-au lovit de rigorile noului eşalon, iar rezultatele au întârziat să apară. Primele etape nu au adus rezultatele scontate, ceea ce a afectat în mare măsură şi starea de spirit din vestiar.

Gloria Reşiţa a trecut prin multe frământări interne, au apărut schimbări la nivelul conducerii tehnice, dar şi administrative (prin numirea lui Gabriel Stănucă în funcţia de preşedinte al secţiei de fotbal). Primul şoc s-a produs după cinci etape, când antrenorul Andrade Bichescu, cel cu care se reuşise promovarea, a decis să renunţe la postul său, dezamăgit de rezultatele modeste ale echipei, care au culminat cu eşecul de pe teren propriu, 1-5 cu FC Timişoara II.

A fost o despărţire de comun acord cu conducerea clubului, iar împreună cu el au plecat şi secunzii Zoltan Kiss şi Gianni Truşcă. În locul lui Andrade Bichescu a fost numit Dan Boltaşiu, iar ca antrenor secund, jucătorul Silviu Izvernar.

Se părea că schimbarea era de bun augur, având în vedere egalul smuls în deplasare la Gloria Arad (0-0). Dar, a urmat o nouă serie de înfrângeri, care au menţinut-o pe Gloria Reşiţa în partea inferioară a clasamentului, chiar pe ultimul loc. Abia în etapa a XI-a, formaţia reşiţeană a simţit gustul victoriei, şi chiar una în deplasare, pe terenul echipei Naţional Sebiş (1-0, în 29 octombrie).

Încurajaţi de această reuşită, reşiţenii au mai obţinut un succes „italian“, 1-0 acasă cu Unirea Valea lui Mihai, urmate de două egaluri. Finalul de tur, care se anunţa unul plin de speranţe, a fost închis de o înfrângere la Becicherecu Mic. După 15 etape, Gloria Reşiţa ocupă locul 15 în clasamentul Ligii a III-a, Seria a 5-a, cu 11 puncte. Reşiţenii au două victorii, cinci egaluri şi opt înfrângeri, opt goluri marcate şi 21 primite.

Rezultatele înregistrate de Gloria Reşiţa în turul ediţiei 2011-2012 a Ligii a III-a la fotbal, Seria a V-a: 0-0 cu FC Caransebeş (acasă), 1-2 cu CSM Şcolar Reşiţa (deplasare), 1-1 cu Bihorul Beiuş (a), 0-1 cu ACS Recaş (d), 1-5 cu FC Timişoara II (a), 0-0 cu Gloria Arad (d), 1-2 cu FC Hunedoara (a), 0-3 cu CS Vladimirescu (d), 1-2 cu CFR Simeria (a), 0-1 cu Millenium Giarmata (a), 1-0 cu Naţional Sebiş (d), 1-0 cu Unirea Valea lui Mihai (a), 0-0 cu Flacăra Făget (d), 1-1 cu Jiul Petroşani (a), 0-3 cu Mama Mia Becicherecu Mic (d).