Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Clubul din Lunca Bârzavei a făcut noi paşi importanţi, conform strategiei pe termen lung.

 De la implicarea lui Pavel Aghescu, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, şi instalarea lui Gabriel Stănucă, în funcţia de preşedinte al Secţiei de Fotbal, Gloria Reşiţa a promovat o strategie pe termenul lung, pentru a reveni, încet, încet, acolo unde a fost cândva.

Astfel, s-a început cu reorganizarea grupelor de copii şi juniori. A urmat echipa de seniori, alcătuită din mulţi jucători sub 18 ani, care a evoluat în Liga a IV-a.

Pasul următor şi foarte important, a fost colaborarea cu gruparea din Valea Domanului, în baza căreia Gloria Reşiţa a preluat locul acesteia în Liga a III-a. Totodată, s-a apelat la prof. Ciprian Urican, numit consilier sportiv, care este şi responsabil de zonă, din partea Federaţiei Române de Fotbal. Un pas curajos, dar oficialii au rămas optimişti, chiar dacă erau conştienţi că parcursul în ediţia 2013/2014 se anunţa foarte greu. În prezent, formaţia reşiţeană ocupă locul zece, cu 10 puncte, la 4 puncte de ocupanta poziţiei a noua.

„Ştim ce proiect am demarat, unul extrem de delicat, în actualele condiţii, şi mergem înainte, cu accent pe tineri”, ne-a declarat Pavel Aghescu.

La rândul său, Gabriel Stănucă a precizat: „Cred că am creat o nouă imagine clubului. Dar mai avem mult de lucru. Şi am dat o altă înfăţişare bazei sportive, nu încă aşa cum ne dorim”.

Să mai spunem că A.F.C.M.-Gloria Reşiţa nu va juca în etapa de vineri, 6 decembrie a.c., întrucât Minerul Jilţ Mătăsari va sta.

Marius Moraru