Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Șapte medalii au cucerit reprezentanții CSS Reșița la CN de Gimnastică al Juniorilor III.

Școala reșițeană de gimnastică s-a remarcat din nou în această săptămână, cu ocazia Campionatului Național al Juniorilor III. În prima zi a competiției desfășurate la Onești, Andrei Titi, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, a cucerit medalia de aur la individual compus. Echipa CSS Reșița (juniori III, nivelul 2) a devenit vicecampioană națională. Întrecerea a debutat cum nu se putea mai bine pentru reprezentanții școlii reșițene de gimnastică. Elevii lui Robert Bălan au fost la înălțime în competiția echipelor, iar Andrei Titi, Richard Drăgulescu, Albert Ilie și Robert Aioanei au tras tare pentru a duce Clubul Sportiv Școlar Reșița pe podiumul de premiere. Argint au luat gimnaștii reșițeni, fiind devansați cu doar trei zecimi de Dinamo, pe treapta a treia a podiumului urcând sportivii de la Steaua. În concurs s-au mai aflat, doar la individual, Alexandru Puiu (juniori III, nivelul 2) și Denis Titi (juniori III, nivelul 1).

Bucurie mare la individual compus, acolo unde Andrei Titi a fost imbatabil, a făcut un concurs mare la categoria lui și și-a devansat toți partenerii de întrecere. Medalia de aur este binemeritată, semn că rezultatele obținute anterior de Andrei Titi nu sunt deloc întâmplătoare. Cu excepția săriturilor, unde a fost rezervă, gimnastul reșițean a concurat a doua zi în celelalte cinci finale pe aparate. Nu a mai repetat evoluțiile din ziua precedentă, dar s-a revanșat la ultimul aparat, bara, cucerind titlul național. A ieșit însă în evidență ocupantul locului 7 în concursul individual compus, Robert Aioanei, care a cucerit trei medalii în finalele pe aparate: argint la inele și paralele, și bronz la cal. Tot la juniori III, nivelul 2, Albert Ilie a ocupat locul 4 la sărituri. Pe podium a urcat și Denis Titi, bronz în finala de la sărituri, la juniori III, nivelul 1, acesta clasându-se și pe locul 4, la cal. Cu un bilanț de șapte medalii, dintre care două de aur, trei de argint și două de bronz, se întorc acasă gimnaștii reșițeni.

La Onești continuă festivalul gimnasticii juvenile, din 8 iunie începe aici Campionatul Național al Juniorilor II și I, la care CSS Reșița va fi reprezentată de Simion Felix, Denis Frumușanu și Cătălin Radu, la juniori II, nivelul 3, respectiv de Florin Bonescu, la juniori I, nivelul 5.