Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanții CSS Reșița au cucerit aurul la Școlarele de la Buzău.

Școala reșițeană de gimnastică are în continuare resurse nebănuite. Primul concurs major din acest an, Campionatul Național Școlar, programat la Buzău, la finele săptămânii trecute, a reconfirmat valoarea unora dintre gimnaștii de la Clubul Sportiv Școlar Reșița. 18 medalii, dintre care șapte de aur, cinci de argint și șase de bronz, reprezintă bilanțul delegației reșițene la întrecerea școlară. Dintre acestea, poate cea mai valoroasă medalie este aurul obținut pe echipe, la categoria juniori III nivelul 2. În componența de aur, Andrei Titi, Robert Aioanei, Alexandru Puiu, Albert Ilie, CSS Reșița a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, spre bucuria antrenorului coordonator, prof. Robert Bălan.

Și pe aparate, gimnaștii reșițeni au avut un cuvânt de spus. La aceeași categorie, Andrei Titi și Robert Aioanei s-au „lipit” la câte cinci medalii, iar Alexandru Puiu și-a trecut în palmares o medalie. Andrei Titi a fost al doilea la individual compus, a cucerit aur la cal, argint la bară și inele, și bronz la sărituri. Robert Aioanei a urcat pe prima treaptă a podiumului la sol și cal, respectiv pe treapta a treia la paralele, inele și individual compus. Alexandru Puiu a luat argintul la sol.

O altă medalie pe echipe a fost cucerită la categoria juniori III nivelul 1, echipa CSS Reșița formată din Paul Țârlea, Albert Popescu, Alexandru Zăpârțan și Rafael Malița fiind a treia din România, iar prezența acesteia pe podiumul de premiere a fost considerată o mare surpriză. La o categorie superioară de vârstă, juniori II nivelul 3, Felix Simion, component al lotului național, a cucerit cinci medalii. Elevul antrenorului Cristian Balinț și-a îmbogățit palmaresul cu trei medalii de aur, una de argint și una de bronz.

„Analizând rezultatele, pot spune că medalia de la juniori III nivelul 1 este o surpriză plăcută.  La nivelul 2, rezultat normal individual compus, în sensul că au fost diferențe mici între ocupantul primului loc și gimnaștii noștri, clasați pe locurile 2 și 3. Se observă un progres la Robert Aioanei, locul 3 la individual compus e foarte bun în acest moment. Alexandru Puiu vine tare din urmă, iar Albert Ilie e un gimnast constant. Per total, la juniori III nivelul 2 avem o echipă omogenă”, a spus antrenorul Robert Bălan. Pe lângă acesta, din colectivul tehnic mai fac parte antrenorii Cristian Balinț, Mihaela Rugaci, Alexandru Avram și Ghiorghi Rotaru.

Pentru gimnastica reșițeană urmează un examen important în această lună, Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava fiind gazda Campionatului Național al Juniorilor III.