Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După cum se ştie, din acest an, Daniel Rădeanu a fost promovat în lotul olimpic al României, care se pregăteşte la Bucureşti, fiind totodată transferat de la Clubul Sportiv Şcolar la CS Municipal Reşiţa.

Gimnaştii din municipiul de pe Bârzava dau un nou examen major în această săptămână, la Oneşti, gazda Campionatului Naţional de Gimnastică al maeştrilor, ediţia 2012. Cinci gimnaşti de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa şi Clubul Sportiv Municipal Reşiţa se vor afla în competiţia care va începe vineri, 16 noiembrie a.c. şi se va încheia duminică, 18 noiembrie a.c. Din lotul reşiţenilor fac parte următorii sportivi: Daniel Rădeanu, Andrei Groza, Robert Paşca, Alexandru Copaci şi Dan Chiş-Toia.

„Din cauza unei accidentări la călcâi, Daniel Rădeanu, component al Lotului Olimpic al României, va evolua doar la cal cu mânere“, ne-a precizat prof. Robert Bălan, din cadrul Catedrei de Gimnastică a C.S. Şcolar Reşiţa. Astfel, numărul de medalii va fi cu mult mai mic decât cel anticipat, întrucât Daniel Rădeanu este unul dintre sportivii care obţine constant mai multe medalii în competiţiile naţionale de gimnastică.

O speranţă olimpică a României, Daniel Rădeanu trece printr-o perioadă mai puţin plăcută, dar cu siguranţă va reveni la capacitate maximă şi ne va bucura din nou cu exerciţiile sale care aduc note pentru podium şi medalii. În competiţia de la Oneşti, întrecerea pe echipe, reşiţenii pot spera la cel mult locul al treilea, întrucât pentru primele două poziţii sunt considerate ca favorite echipele Dinamo şi Bistriţa. Iar pentru treapta a treia a podiumului, reşiţenii se vor duela cu lugojenii. Gimnaştii reşiţeni vor fi însoţiţi la Campionatul Naţional al Maeştrilor de antrenorul Robert Bălan.