Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În fiecare an, Grupul Ecologic de Colaborare Nera – organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit – îşi caută voluntari pentru derularea acţiunilor de protejare şi monitorizare a mediului.

Activităţile constau în informarea populaţiei privind starea mediului şi a factorilor direct responsabili pentru producerea fenomenelor de agresiune asupra mediului, protejarea rezervaţiilor naturale şi promovarea ecoturismului.

Potrivit comunicatului remis de GEC Nera, în perioada decembrie 2013 – martie 2014, candidaţii interesaţi să devină voluntari sunt instruiţi pentru a dobândi cunoştinţe şi abilităţi necesare prestării unei astfel de activităţi, urmând ca, până în 15 aprilie 2014, şi în funcţie de rezultatele obţinute la training, aceştia să fie validaţi, legitimaţi şi să li se încheie un contract de voluntariat pentru perioada aprilie – noiembrie 2014.

Proiectul derulat anual de GEC Nera se numeşte „Voluntariat pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului” şi este finanţat fie din donaţiile colectate prin campania „2% pentru dezvoltare durabilă în sudul Banatului”, pe care ONG-ul o va realiza în intervalul februarie – mai 2014, fie din proiecte cu finanţare externă.