Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Cultura, educaţia şi drumurile comunei sunt ţinte principale ale Primăriei în anul viitor.

Din discuţia cu primarul Ionel Românu, am înţeles că Primăria face eforturi pentru reabilitarea căminului cultural din satul Comorâşte. Clădirea este afectată de timp şi până acum o lună şi jumătate nu a mai cunoscut niciun fel de lucrări de reabilitare. Atunci a demarat refacerea acoperişului, lucrare în valoare de 290.000 de lei executată de Primărie. Stadiul lucrării este unul avansat, în aceste zile urmând a fi înlocuită ţigla. „Intenţionăm să reabilităm total această clădire. Comuna noastră face parte din GAL-ul Timiş-Torontal-Bârzava şi, pe acest GAL, ne dorim să depunem o documentaţie pentru renovarea totală a căminului cultural”, aflăm de la primarul Românu.

Recent, Primăria a executat şi lucrări de pietruire a străzilor din Comorâşte, Forotic şi Surduc. S-a pus piatră pe aproximativ 2 km de drumuri, iar acest gen de lucrări va continua şi anul viitor.

Tot pentru anul viitor, Primăria are în vedere renovarea şcolii din Surduc şi a unei clădiri dezafectate din Forotic.Şcoala din Surduc este într-o stare mai precară”, în exprimarea primarului. Iată de ce acesta se gândeşte la atragerea de fonduri guvernamentale pentru a fi renovată. În prezent, este în lucru un proiect în acest sens.

În ce priveşte clădirea dezafectată din Forotic, primarul Românu şi-ar dori ca, odată renovată, această clădire să devină noul sediu al Primăriei. De aceea, se gândeşte la întocmirea unui proiect prin care clădirea să fie adusă la standarde moderne. În acest caz, sediul actual al Primăriei va primi o altă destinaţie.

Cel mai îndrăzneţ obiectiv aflat în vederile primarului ar fi introducerea reţelei de apă şi canalizare. „Mai puţin şi suntem în anul 2017 şi noi nu avem aceste utilităţi. Mă gândesc să facem un proiect pentru care, ulterior, să căutăm o sursă de finanţare”, încheie primarul.