Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Asta susţinea primarul Bocşei când a făcut referire la închiderea Trezoreriei din oraş. După închiderea administraţiei financiare din acest oraş, reprezentanţii a 745 de persoane juridice, 18 instituţii publice, 162 de asociaţii familiale şi 550 de PFA-uri trebuie să se deplaseze până la Reşiţa pentru a depune bani sau diverse situaţii.

La aceştia se adaugă şi locuitorii Bocşei, persoane fizice, care au de rezolvat diverse probleme fiscale. „Toată nebunia asta se datorează unei aşa-zise economii. Eu vreau să mi se demonstreze care este economia făcută în acest caz? Cei 14 salariaţi au fost transferaţi şi mai fac şi naveta. Noi, cei de la Primăria Bocşa şi de la primăriile din jur, trebuie să mergem zilnic la Reşiţa pentru a ne rezolva problemele fiscale. Se cheltuie bani pe combustibil, se pierde timp. Consider că se vrea ca oraşele şi comunele să ajungă la faliment, iar statul lui Boc să supravieţuiască. Şi atunci unde este autonomia locală de care se tot vorbeşte în acest stat ce tinde să devină unul dictatorial?“, ne-a spus Mirel Pascu, primarul Bocşei.

Acesta a mai adăugat şi că este dispus ca toate cheltuielile legate de ceea ce înseamnă menţinerea Trezoreriei Bocşa să le preia la primărie: „Plătim din bugetul local toate cheltuielile. Nu e posibil ca mii de oameni să fie puşi pe drumuri. Vreau să îmi trimită cineva de la Finanţele Publice economia care se face cu închiderea Trezoreriei Bocşa, că deja m-am săturat!“

Nina Curiţa