Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. A învăța cum să pictezi după numere este un proces care poate dura ceva timp. Forma de artă a devenit populară ca o modalitate de a învăța oamenii obișnuiți cum să picteze, oferindu-le o linie directoare pe care să o urmeze atunci când creează artă, dar mai sunt încă multe lucruri pe care trebuie să le înveți pentru a stăpâni acest proces!

Kiturile de picturi pe numere îți vor oferi tot ce ai nevoie pentru a începe, dar va dura ceva timp pentru a-ți perfecționa abilitățile și a te simți suficient de curajos pentru a deveni creativ cu proiectele tale. Aceste sfaturi simple vă vor arăta cum să faceți picturi pe numere cu ușurință și să vă faceți curaj pentru a trece de la începător la artist creativ, de la pregătire la prezentare.

Fii pregătit

Evitați tentația, atunci când începeți un tablou de picturi pe numere, de a sări direct la treabă, fără să vă gândiți. Pregătirea este o parte esențială a acestui proces, iar dacă petreceți puțin timp la început, veți fi mult mai mulțumit de piesa finală. Stabiliți culorile, ordinea în care lucrați, pensulele și echipamentul de care aveți nevoie.

Lucrează în ordine descrescătoare

Una dintre cele mai mari provocări pentru noii artiști de picturi pe numere este să își dea seama de unde să înceapă. Există câteva abordări pe care le puteți adopta, unii oameni jurând pe metoda lor, dar cel mai simplu este să lucrați în ordine descrescătoare.

Veți dori să începeți mai întâi cu cele mai mari zone și apoi să lucrați la cele mai mici, iar acest lucru se datorează câtorva motive. În primul rând, vă ajută să vă obișnuiți cu sistemul de pictură și, în al doilea rând, vă va arăta mai mult din pictură pe măsură ce progresați și vă va da o idee despre cum va ieși.

Culorile cele mai întunecate mai întâi

Dacă încercați să vă dați seama de unde să începeți, vă poate ajuta să organizați procesul de pictură începând cu cele mai întunecate culori mai întâi. Acest lucru nu numai că vă va ușura munca de pictură, dar vă poate ajuta să vă dați seama cum corespund între ele culorile deschise și cele închise și ce efect au. Această tehnică de picturi pe numere este folosită atât de artiștii serioși, cât și de începători, așa că nu uitați să o încercați.

Încearcă să nu pătezi

Pare destul de ușor să încerci să eviți petele și semnele de pe pictura ta, dar este o durere pe care artiștii o cunosc prea bine. Cea mai bună abordare este să începi de sus și să cobori în jos, astfel încât să reduci șansele de a păta vopseaua pe toată pânza cu mâna. S-ar putea să simți că acest lucru afectează și mai mult fluxul natural al picturii, dar vei fi recunoscător când te vei trezi cu o operă de artă curată, pe care nu ai stricat-o cu mâna ta.

Acoperă numerele

Chiar dacă nu plănuiești să-ți agăți lucrarea și să declari lumii că ai pictat-o tu însuți, tot nu vrei ca numerele să se vadă atunci când te uiți la ea. Cel mai bun mod de a te asigura că numerele nu ies la iveală este să aplici un al doilea strat de vopsea, dar acesta trebuie să fie uniform. Puteți aștepta ca primul strat să se usuce înainte de a o face din nou, sau puteți aștepta câteva minute și să treceți peste el. Oricum ar fi, va arăta mult mai profesionist atunci când nu se va putea vedea niciun indiciu al numerelor.

Ai grijă de consumabile

Toți artiștii buni înțeleg importanța îngrijirii consumabilelor lor și este un lucru pe care va trebui să-l învețe și începătorul de picturi pe numere. Fiți cu ochii pe tot ceea ce folosiți și aveți grijă de ele pentru a le putea folosi din nou. Ștergeți și umeziți pensulele curate, practicați o bună întreținere a pensulelor și puneți întotdeauna capacele la loc pe vasele de vopsea pentru a le împiedica să se usuce. Odată ce te obișnuiești cu aceste mici detalii, poți păstra un set profesional de pensule care îți va face picturile și mai bune.