Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Un bărbat de 40 de ani din Cornea a fost prins la Mehadia, de poliţiştii de la Transporturi Feroviare din Herculane, în timp ce căra cu un tractor şi o remorcă artizanală – ambele neînmatriculate –, traverse de lemn şi bucăţi de şină de cale ferată pentru care n-a putut prezenta documente justificative.

Omul a fost prins circulând ziua, în amiaza mare, pe DN 6, fără numere de înmatriculare şi cu remorca plină de traverse de lemn de la căile ferate. În urma controlului, sub traverse au fost găsite şi trei bucăţi de şină, de 3 şi 4 metri lungime. „Având în vedere faptul că bărbatul ar fi avut în gestiune șinele respective pe care le-a transportat cu un tractor cu remorcă neînregistrate în circulație, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și conducerea unui vehicul neînmatriculat“.

Tot de la CFR furau și patru persoane din Reșița și Prigor, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 51 de ani. Acestea au fost prinse în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să fure deşeuri metalice din vagoanele unui tren de marfă oprit în Gara de Nord din Reşiţa. Totul s-a întâmplat chiar de 1 Decembrie, ziua în amiaza mare, în jurul orei 14.30, iar cei patru au recunoscut că furau fier vechi pentru a-l vinde la centrele de colectare specializate.