Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 330.000 de ţigări, 50.000 de euro şi 30.000 de lei, atât au „recoltat“ oamenii legii în cinci judeţe, printre care şi Caraş-Severin.

O serie de acţiuni au fost puse în mişcare de procurori DIICOT şi poliţişti, miercuri, 8 iulie, pentru destrămarea unui grup infracţional specializat pe contrabanda cu ţigări aduse din afara spaţiului comunitar. Au fost făcute 28 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Suceava şi Maramureş, fiind executate şi 20 de mandate de aducere, pe numele celor bănuiţi că au introdus în ţară, că au transportat, depozitat sau comercializat ţigările de contrabandă.

„În noaptea de 7 spre 8 iulie 2015, membrii grupării au fost depistaţi de poliţişti pe raza judeţului Cluj. Întrucât aceştia au încercat să fugă, poliţiştii din Cluj au colaborat cu poliţiştii din Alba, care i-au prins în oraşul Aiud, având asupra lor 335.400 de ţigări. De asemenea, în urma unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost depistat liderul grupului infracţional, care avea asupra sa 50.000 de euro şi 30.000 de lei. Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de membrii grupării, în perioada 2014-2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro“, ne informează poliţia judeţului.

În derularea acţiunilor s-au implicat structurile de investigare a criminalităţii economice din cele cinci judeţe, de acţiuni speciale, DGA şi Jandarmerie. Aceştia au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, de cel al SRI şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.