Pentru om există nu numai o artă a frumosului, dar şi o artă de a trăi. Oricine poate utiliza această formă de exprimare a sentimentelor, în urma căreia viaţa sa poate deveni o capodoperă.
Pentru artistul plastic Paul Adrian Chiş, „frumosul nu se recunoaşte, nu se învaţă sau se arată, frumosul se simte. După regulile interioare ale fiecăruia“. Cu aceste gânduri, tânărul artist timişorean a poposit joi, 19 februarie a.c., în municipiul nostru pentru a aduce reşiţenilor o bucată din sufletul şi arta sa.
„Suntem constructori care iubesc design-ul. Gândim ca nişte ingineri, dar simţim, în mare măsură, ca nişte artişti“, afirma Paul Chiş înţelegând prin aceasta, tipul de artă pe care o realizează şi o promovează agenţia de publicitate pe care o conduce. Artistul a avut foarte multe expoziţii în Timişoara, bazate pe pictură, icoane şi grafică. Opera sa reprezintă o îmbinare de stiluri, explozie de culoare, lumină, reuşind să sară în profan pentru a reveni ulterior în suflet. De la un chip trist trece la unul vesel. Este uman, atemporal şi totuşi, în unele cazuri, tradiţionalist.
Tehnica preferată de artistul Paul Adrian Chiş, este aceea a infografiei. „Arta computerizată, sau infografia, este o tehnică aparte. Este ca şi cum ai desena pe hârtie doar că desenezi pe ecran cu mouse-ul. Aceasta reprezintă o îmbinare între tehnic şi uman, fantastică“. Multe dintre lucrările prezentate la Reşiţa au fost realizate în cursul anilor trecuţi. Cele mai multe au reprezentat portrete, natura umană fiind dealtfel tema „care-mi place să o explorez. Vin dintr-o zonă boemă în care oamenii au foarte multă expresivitate, de aceea m-am axat pe natura umană care este mai complexă decât peisajul“.
Fiecare avem o altă percepţie şi fiecare dintre noi priveşte în altă manieră opera unui artist. Exerciţiul de imaginaţie la care au fost supuşi participanţii la eveniment l-a impresionat pe tânărul artist, observând o manieră diferită de a percepe lucrările sale, faţă de a sa.
Lavinia Predescu
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro