Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În ultimele zile, autorităţile de frontieră au raportat mai multe cazuri de irakieni, sirieni şi pakistanezi care au intrat din Serbia în România, în speranţa de a ajunge în state occidentale.

Marţi, 14 martie, alţi nouă cetăţeni străini au fost prinşi după ce au intrat în ţară. Dintre aceştia, cinci pakistanezi au fost prinşi în apropiere de Jebel, în jurul orei 10.00, iar patru sirieni la Vărădia, în jurul orei 6.30. Potrivit autorităţilor de frontieră, printre sirienii prinşi la Vărădia se afla şi o femeie însărcinată în luna a opta, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În ceea ce priveşte sirienii din Caraş-Severin, oamenii legii i-au surprins la scurt timp după ce aceştia intraseră în ţară şi se deplasau pe jos înspre localitatea de frontieră Vărădia.

„Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, trei bărbaţi și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani. Întrucât femeia este însărcinată în luna a opta şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată cu o ambulanță la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.