Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Clubul reșițean a primit o amendă de 1.000 de lei după meciul de acasă cu Minaur II Baia Mare.

Întrunită în această săptămână, Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a analizat, printre aletele, și evenimentele petrecute la meciul dintre CSM Școlar Reșița și Minaur II Baia Mare, din etapa a cincea a Diviziei A, Seria B. Disputată duminică, 15 octombrie, partida s-a încheiat la egalitate, 29-29, după un final de joc electrizant, în care gazdele au revenit de la 26-29 la 29-29. S-a lăsat cu eliminări temporare și chiar cu un cartonaș albastru, primit de un jucător al echipei băimărene, Viorel Boșca. Astfel, Comisia de Disciplină a FRH a decis sancționarea acestui sportiv cu suspendare de o etapă și 500 de lei penalitate pentru comportare nesportivă gravă în ultimele 30 de secunde. Totodată, comisia a mai decis și sancționarea clubului organizator, CSM Școlar Reșița, cu penalitate de 1.000 de lei, pentru neasigurarea măsurilor de securitate conform art. 34.4 lit. a, din Regulamentul Disciplinar al FRH. Care spune așa: „Pătrunderea nejustificată în incinta terenului de joc (în timpul jocului) sau aruncarea cu obiecte pe teren se sancţionează: a) penalitate între 1.000 – 3.000 lei; b) ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu pentru minim 1 (o) etapă; c) dacă jocul nu s-a mai reluat, pierderea cu 10-0 si scăderea unui punct. Oficialii CSM Școlar au termen de achitare până în 27 octombrie.

Tot în ședința din această săptămână, Comisia de Disciplină a FRH a mai decis și sancționarea jucătorului Răzvan Daia, de la CSM Școlar Reșița, cu penalitate 500 lei, pentru comportare nesportivă grosolană față de arbitrii meciului Universitatea Craiova – CSM Școlar Reșița, disputat pe 10 octombrie.

La finalul acestei săptămâni, rosso-nerii joacă pe terenul unei echipe care nu a câștigat niciun punct în acest sezon. Partida ADEP Satu Mare – CSM Școlar Reșița va fi sâmbătă, 21 octombrie.