Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Președintele Răzvan Burleanu a fost prezent marți, în municipiul de pe Bârzava, pentru încheierea unui parteneriat cu administrația locală. Din bugetul de două milioane de euro alocat de Federația Română de Fotbal pentru investiții în infrastructură, din surse exclusiv private, aproximativ 150.000 de euro vor ajunge la Reșița, pentru reabilitarea bazei sportive Gloria, din Govândari.

Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Reşiţa au bătut palma pentru un parteneriat care va îmbogăţi infrastructura sportivă a municipiului de pe Bârzava cu încă un teren sintetic. În Govândari, unde a jucat câteva decenii Gloria Reșița. Terenul de iarbă de aici va fi înlocuit cu o suprafaţă sintetică, iar tribuna principală va fi şi ea reabilitată. Detaliile colaborării dintre FRF şi administraţia publică locală reşiţeană au fost discutate în cadrul unei vizite pe care o delegaţie condusă de preşedintele Răzvan Burleanu a efectuat-o la Reşiţa.

Federaţia Română de Fotbal a reuşit, la începutul acestui an, să-şi proiecteze pentru 2017-2018 un buget de investiţii de două milioane de euro, exclusiv din surse private, un fond pe care am reuşit să-l constituim. Dorim să ne asociem cu autorităţile locale şi, în urma acestor asocieri, să dăm naştere unor terenuri de fotbal, e vorba de 17-18 terenuri în România,  în perioada 2017-2018. Discuţiile cu domnul primar Popa au fost foarte bune în această perioadă, de la întocmirea contractului până la toate celelalte discuţii pe care le-am avut, astfel încât avem acum un angajament ferm”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„La iniţiativa lui Viorel Lolea (preşedintele AJF Caraș-Severin – n.r.), am pornit discuţiile cu Federaţia Română de Fotbal, în vederea unui parteneriat pentru realizarea unui teren sintetic la fosta bază sportivă Gloria. Spun fosta bază sportivă, pentru că, după 7-8 ani de procese, Primăria Reşiţa a reuşit acum câteva luni să-şi aducă acasă această bază, aflată într-o avansată stare de deteriorare. Acest parteneriat a venit ca o mănuşă, noi vom pregăti partea de infrastructură a terenului, drenajul şi altele, lucrări pe care ne-am angajat să le facem în luna septembrie şi în prima jumătate a lunii octombrie, urmând ca în perioada 15 octombrie-15 noiembrie să finalizăm şi amplasarea terenului sintetic. Trebuie să vedem ce vom face cu tribuna principală, care e destul de deteriorată, dacă putem s-o reabilităm sau facem alta în loc. Pentru că acum, după cooptarea copiilor lui Lucian Dobre, avem aproape 300 de copii la centrul de copii-juniori, şi e bine că vom putea folosi ambele baze sportive”, a spus primarul Ioan Popa.

Parteneriatul pentru reabilitarea arenei sportive Gloria presupune o investiţie de 150.000 de euro din partea Federaţiei Române de Fotbal, costurile lucrărilor la care s-a angajat administraţia publică reşiţeană ridicându-se la aproximativ aceeaşi sumă.

La finalul conferinței de presă susținută în sala de ședințe a Primăriei Reșița, primarul Ioan Popa i-a înmânat lui Răzvan Burleanu un „Însemn de recunoștință” pentru dezvoltarea și promovarea fotbalului în Municipiul Reșița. Nici președintele FRF nu a rămas mai prejos și i-a oferit edilului un tricou al Naționalei, personalizat special pentru acest moment.