Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La prima ediție a turneul comemorativ de minifotbal au participat patru echipe reșițene.

Suprafața sintetică amplasată pe fostul teren de handbal din incinta stadionului „Mircea Chivu“ a găzduit, joi, 11 septembrie a.c., turneul de minifotbal dotat cu Trofeul Frații Roșu, în memoria celor care au fost Nițu, Emil, Victor și Pătru, campioni naționali de atletism, cu ștafeta de 4×100 m plat, la nivel de juniori, în anul 1940.

Competiția a fost organizată de prof. Mircea Cornel Roșu, fost antrenor în Valea Domanului și la Gloria Reșița, în anii 1975-1980, după care a plecat în Franța, și Jurnal de Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Asociația Județeană de Fotbal. Reamintim, prof. Mircea Roșu a revenit acasă, la Reșița, după pensionare, și își dorește să se implice serios în mișcarea fotbalistică, cu accent deosebit pe centrele de copii și juniori.

Revenind la turneu, care a fost deschis de Laura Roxana Rus, din Bocșa, care evoluează la o echipă de fotbal din Coreea de Sud, primind și o cupă din partea D.J.S.T., au participat patru echipe, copii născuți în anul 2002 și mai mici, două de la F.C.M. Școlar Reșița, Muncitorul Reșița și Gloria Reșița. Rezultate: F.C.M. Școlar I – Gloria 3-0; F.C.M. Școlar II – Muncitorul 0-1; F.C.M. Școlar II – Gloria 6-0; F.C.M. Școlar I – Muncitorul 2-1. Astfel, trofeul pus în joc a revenit echipei F.C.M. Școlar I Reșița, locurile următoare fiind ocupate de Muncitorul, F.C.M. Școlar II și Gloria. Însă organizatorii au decis ca toate cele patru echipei să fie recompensate în mod egal cu câte cinci mingi, cupe și diplome, baxuri de apă și ciocolată.

În plus, după festivitatea de premiere, în cadrul căreia a fost remarcat și Robert Dalea, declarat cel mai tehnic jucător, iar prof. Mircea Roșu a primit o diplomă de excelență și o plachetă, din partea A.J.F. Caraș-Severin, toți participanții, sportivi, părinți și oficiali, au fost invitați de către prof. Mircea Roșu la o întâlnire de familie, la sediul clubului din Valea Domanului, unde s-au servit prăjituri, saleuri și sucuri. Arbitrajul a fost asigurat de Cristian Chitucea și Roberto Svatsinka.