Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls a câștigat în deplasare, scor 6-1, partida cu Atletic Drobeta.

Gazdele au deschis scorul în minutul șapte printr-o lovitură de pedeapsă după un henț în careu. Adelina Ion a restabilit egalitatea în minutul 18 printr-o execuție simplă cu latul din interiorul careului. După o degajare greșită a portarului advers, în minutul 24, Ion a reușit dubla, iar în minutul 33 reșițencele au mai înscris încă o dată. Andreea Dumitru a marcat pentru scorul de 3-1 după un penalty obținut de Elena Ruvilă. 4-1 a făcut tot Dumitru cu un șut din lateral stânga de la circa 20 metri, după o acțiune personală. Denisa Burdan a înscris golul cinci după o pasă de la Dumitru, iar ultima reușită a meciului a fost creată de două dintre junioarele echipei reșițene. Murgu a șutat de la marginea terenului, iar Andreea Stoicheci, pe fază, a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând balonul în poartă de la trei metri.

„Vreau să le felicit pe fete pentru atitudinea și jocul bun pe care l-am prestat. Sunt bucuros că am reușit pentru prima dată în acest campionat să întoarcem rezultatul. Avem un moral bun și ne pregătim serios pentru ultima etapă din acest tur de campionat. Partida cu Târgu Mureș va fi una dificilă, pentru că această formație este contracandidata noastră la promovare. Sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul Gloria, sperăm ca întregul oraș să fie alături de noi, în cea mai importantă partidă din acest sezon”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Președintele Daniel Surdu a spus la final: „Terenul a fost impracticabil. A fost un meci de luptă, în care echipa mai valoroasă a reușit să obțină victoria”.

Banat Girls: Rotaru, Grigoraș, Lazăr, Ruvilă, Roksa, Dumitru, Muntean, Burdan, Gînju, Ursachi și Ion. Au mai evoluat Murgu și Stoicheci. Antrenori: Daniel Amariei și Iulian Alexandru Mitru. Antrenor cu portarii: Dan Popescu. Delegat: Daniel Surdu.

ACS Banat Girls este pe primul loc în Liga 2, Seria a II-a, cu 12 puncte obținute în 4 etape. Pe locul secund se află CSM Târgu Mureș, cu 10 puncte acumulate în 4 jocuri.

Ștefan Moraru