Oamenii legii au stabilit faptul că, în perioada 2009-2014, şeful DSVSA, profitând de calitatea pe care o avea, „a îndeplinit acte și a participat la luarea unor decizii prin care s-au obținut, în mod direct, beneficii patrimoniale în favoarea unei întreprinderi individuale şi a unei societăţi comerciale pe care inculpatul le controla în mod indirect, prin intermediul altor persoane (veniturile societăților revenind inculpatului). Concret, inculpatul Ion Florin Rădulescu a aprobat raportul unei proceduri de licitație din care rezultă faptul că întreprinderea individuală respectivă a adjudecat circumscripțiile Caransebeș, Păltiniș și Sacu, în ceea ce privește activităţile sanitar veterinare şi a semnat, în calitatea sa de director executiv, un acord cadru încheiat între DSVSA Caraș-Severin și întreprinderea respectivă, precum și contractele subsecvente la acest acord“.
Procurorii au reţinut şi faptul că, între anii 2011 şi 2014, şeful DSVSA a semnat ordonanţe de plată şi a avizat ca bune de plată facturile fiscale emise de cele două firme pe care le controla, astfel încât acestea să-şi poată încasa banii.
De asemenea, între anii 2009 şi 2014, directorul Ion Florin Rădulescu a retras şi a transferat bani în numele şi pe seama celor două firme aflate în relaţii contractuale cu DSVSA Caraş-Severin. „Mai mult, inculpatul Ion Florin Rădulescu a exercitat în fapt administrarea celor două societăţi, urmărind veniturile și cheltuielile acestora, ocupându-se de aprovizionarea cu materiale sanitar veterinare necesare desfășurării activității, dispunând cu privire la plata salariilor angajaților, plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat etc“, au mai reţinut, în rechizitoriu, procurorii. Cauza a ajuns, spre judecare, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Caraş-Severin.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro