Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un grup de liceeni sibieni veniţi la Reşiţa în cadrul unui parteneriat, au participat la eveniment.

Festivităţile de absolvire a Liceului Teologic Baptist s-au derulat, recent, sub cupola Bisericii Creștine Baptiste nr. 1 din Reșița, un număr de 29 de tineri de clasa a XII-a finalizându-şi anul acesta studiile la instituţia de învăţământ. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor reprezentanţi ai autorităţilor centrale (senatorul Ben Oni Ardelean), dar şi ai celor judeţene (directorul de cabinet al prefectului, Jivan Luminița), ai mediului academic reşiţean şi ai Institutului Teologic Baptist din Reșița, dar şi de cea a pastorilor cărășeni, a părinților și a credincioșilor baptiști. Cei 29 de absolvenți au prezentat un program cuprinzând cântece creștine și mărturii din viața de liceeni.

Alături de ei, la festivităţi au participat şi tineri de la elevi ai Liceului Teologic Baptist „Betania” din Sibiu, prezenţi la Reşiţa pentru câteva zile, pentru câteva activităţi derulate în comun de către cele două licee, în cadrul unui parteneriat educaţional.

„Elevii sibieni au fost prezenți în localitatea de pe malurile Bârzavei, vizitând Liceul Teologic Baptist Reșița, interacționând cu elevii reșițeni în cadrul activităților extracurriculare care au avut ca obiective vizitarea primului teatrului de pe meleagurile românești, «Mihai Eminescu» din Oravița, a primei farmacii montaniste din Banat, tot din Oravița, dar şi a zonei Ochiul Beiului. Vizita elevilor reșițeni la Sibiu este programată în Septembrie 2014″, a precizat Alexandru Szucs (foto), directorul LTB.

Antoniu Mocanu