Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – …ca şi amintire, binenţeles. Cel puţin asta îşi propune primarul comunei Bozovici, cel care vrea ca zona din apropierea Cascadei Bigăr să fie amenajată altfel.

În acest sens, la sârşitul anului trecut, o suprafaţă de aproximativ 7.000 de metri pătraţi a fost intabulată de primărie. Terenul cuprinde parcarea existentă pe DN 57B, în apropierea cascadei, şi o zonă pe care Primăria Bozovici vrea s-o amenajeze. Recent au avut loc discuţii cu un proiectant pentru a se lua o decizie cu privire la modul cum această zonă va fi amenajată.

„Am discutat despre posibilitatea măririi parcării existente şi despre amenajarea unei pasarele pentru siguranţa turiştilor. De asemenea, ne dorim să introducem iluminatul electric şi să amenajăm un grup sanitar”, am aflat de la primarul Adrian Stoicu.

Din spusele edilului am înţeles că se vrea şi dezvoltarea activităţilor comerciale în zonă. În acest sens, două societăţi comerciale au închiriat spaţii în perimetrul intabulat de primărie. În prezent, pe aceste spaţii, sunt în curs de amenajare magazine de suveniruri pentru cei care vor vizita cascada. Despre valoarea viitoarei investiţii în zona Bigăr, primarul Stoicu ne-a declarat că se vor putea face aprecieri de îndată ce discuţiile cu proiectantul se vor finaliza. Atunci se va şti exact ce se va face şi se vor estima costurile. Cascada Bigăr este cunoscută pentru frumuseţea ce a propulsat-o printre cascadele deosebite ale lumii.