Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, în colaborare cu Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, invită reşiţenii să participe la unul din cele mai importante evenimente expoziţionale ale acestui an.

Este vorba despre vernisajul expoziţiei Arsenalul şi Camera de Arme a Sibiului în perioada medievală şi modernă. Piesele expuse provin din colecţia de arme şi armuri a Muzeului Naţional Brukenthal, cea mai bogată de acest fel din România şi cea mai mare din Transilvania. Ele fac parte din ceea ce a reprezentat în perioada medievală şi modernă Arsenalul şi Camera de Arme a oraşului Sibiu, actualmente aparţinând Muzeului de Istorie „Casa Altemberger.

Dintre cele peste 100 de piese ce pot fi admirate în cadrul expoziţiei, se regăsesc arme albe, suliţe, halebarde, arbalete, arme de foc cu mecanisme primitive de dare a focului, precum archebuze sau puşti cu fitil, pistoale şi puşti cu cremene. Vernisajul va avea loc la muzeul din Reşiţa, vineri, 15 mai, de la ora 13.00. Expoziţia va fi prezentată de custodele colecţiei, dr. Anca Niţoi.

Evenimentul va fi însoţit de un moment de muzică clasică susţinut de elevii Liceului de Arte Sabin Păuţa.

FOTO: brukenthalmuseum.ro