Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – 9 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița și SVSU Bocșa au acționat la Bocșa, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie, urmată de un incendiu. Au fost evacuate aproximativ 20 de persoane, iar 2 persoane au suferit arsuri.

Victimele au fost transportate la Spitalul Județean din Reșița, respectiv la Centrul de Permanență din Bocșa. Evenimentul a avut loc într-un apartament dintr-un bloc de tip P+4, la parter, și la o primă evaluare, se pare, că a afectat ferestrele de la parter și de la primele două etaje. Au fost informate autoritățile locale și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru efectuarea evaluării imobilului și pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru ceilalți locatari afectați de explozie.

„La UPU au fost aduşi doi pacienţi din Bocşa, soţ și soţie, în vârstă de 51 şi 39 de ani, cu arsuri de gradul II şi III. Cel mai afectat este bărbatul, având arsuri pe o suprafaţă a corpului de până la 45%, în timp ce soţia are arsuri de o suprafaţă de 18% din suprafaţa corpului. Se pare că sunt afectate şi căile respiratorii superioare, iar în aceste condiţii se fac demersurile pentru a fi transferaţi la Clinica de Arşi din Timişoara”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.