Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Metalul Reșița este „lanterna roșie“ a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a.

După cinci etape din actualul sezon competițional, Metalul Reșița a rămas singura echipă din ambele serii ale ligii secunde de fotbal care nu a acumulat niciun punct în clasament. Nici plecarea lui Marian Pană și venirea lui Eugen Trică pe postul de antrenor principal nu a schimbat acel „zero“ din dreptul punctelor formației din Valea Domanului. Cu toate acestea, noul tehnician este mulțumit de atitudinea jucătorilor în partida cu FC Caransebeș, un meci în care, în opinia sa, Metalul nu trebuia să piardă.

Pentru echipa reșițeană vor urma două jocuri consecutive în deplasare. Primul dintre ele este programat sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11, la Șoimii Pâncota, iar cel de-al doilea în intermediara de miercuri, 7 octombrie, la FC Bihor. Următorul meci pe teren propriu va fi sâmbătă, 10 octombrie, când în Valea Domanului va veni Chindia Târgoviște.

„De acum înainte, ar trebui să aducem puncte. Avem două deplasări foarte grele, dar obligatoriu trebuie să venim cu puncte. Sunt foarte bucuros că față de etapa trecută, când știți foarte bine cu ce probleme m-am confruntat vizavi de lotul de jucători, a mai apărut un jucător. E vorba de Anthony, el era în lot, dar nu a putut evolua din cauza unei probleme medicale. Mai avem câțiva jucători în probe, rămâne să mă decid zilele următoare asupra lor. Tot timpul vom avea probleme de lot, avem câte 14-15 jucători la fiecare meci. Orice antrenor își dorește să aibă măcar 20-22 de jucători și cel mai important lucru este să fie apți, pentru că dacă nu sunt, degeaba îi ai“, a spus Eugen Trică.

Indiferent de numărul de jucători pe care îi are Eugen Trică la dispoziție, un lucru este cert: Metalul Reșița nu are niciun punct, ceea ce este rușinos pentru un sport de echipă, indiferent la ce nivel activează.