Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asociaţia elveţiană „Viitor – Zukunft mit Rumänien“ a pregătit şi în acest an mii de pachete cu cadouri de Crăciun pentru copiii din Caransebeş şi pentru persoanele defavorizate.Acţiunea face parte dintr-un program de ajutorare derulat în parteneriat cu Societatea Femeilor Ortodoxe din municipiu. Fondurile pentru cadouri au fost strânse în Elveţia din donaţii şi acţiuni caritabile iar darurile vor ajunge la copii în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Noi strângem donaţii în bani şi bunuri de-a lungul întregului an iar membrele noastre tricotează căciuliţe, fulare şi mănuşi pentru copii. Cu aceşti bani căutăm să achiziţionăm în special rechizite şcolare pentru aceste pachete de Crăciun, dar şi dulciuri sau alte bunuri, toate de calitate“, a precizat reprezentanta asociaţiei elveţiene, Susi Vuillemin, în timp ce preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe, Monica Iacobescu, a adăugat că „în acest an distribuim aproximativ 3.300 de pachete la copiii din ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, dar şi la bătrâni sau alte categorii defavorizate“.

Asociaţia „Viitor – Zukunft mit Rumänien“ este prezentă la Caransebeş cu astfel de acţiuni caritabile de mai bine de 15 ani însă colaborează la fel de bine şi cu alte instituţii din municipiu, în plan educaţional sau social.

Lidia Almăjanu