Reactualizat la:

Eliberăm energia! Restart Energy aduce libertate de alegere pentru consumatorii de energie și gaz din România, cu birocrație zero, accesibil 100% online

Eliberăm energia! Restart Energy aduce libertate de alegere pentru consumatorii de energie și gaz din România, cu birocrație zero, accesibil 100% online © foto: Restart Energy
ADVERTORIAL. Liberalizarea pieței de energie, avantajele alegerii furnizorului și reducerea costurilor reprezintă bazele pieței moderne din sectorul energetic și de gaz. Satisfacția consumatorului este scopul principal al companiilor facilitatoare de curent electric și gaz, dar se ridică și o problemă când vine vorba de ușurarea deciziilor și emanciparea acestora în domeniul energetic.

Rectifica

În momentul de față, în România se află 4 furnizori de ultimă instanță, obligați (Enel, E.on, CEZ, Electrica) și 4 furnizori opționali. În vârful celor 4 furnizori opționali se află Restart Energy, un furnizor integrat, 100% privat, ce funcționează din anul 2015, la Timișoara; acesta pune la dispoziție energie electrică, gaze naturale și până la 100% energie din surse regenerabile.

Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniul energetic, CEO-ul Armand Domuța ne-a împărtășit cum a pornit acest proiect – Restart Energy – ce se află în prezent în top alternative pentru energie și gaze naturale în România.

Ce este Restart Energy?

Restart Energy a luat naștere din dorința de a pune bazele unei companii transparente de furnizare care oferă clienților energie și gaz la un preț preferențial, energie verde și servicii de calitate focusate pe nevoile clienților, toate fără birocrație. Parte a Armand Group, prezent pe piața de energie regenerabilă încă din 2009, Restart Energy este o companie determinată să aducă o schimbare substanțială în furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în România.

Este pe primul loc în rândul furnizorilor privați de energie, energie verde și gaz din țară, ca alternativă la furnizorii de ultimă instanță ce dețineau monopol. De curând, compania Restart Energy a devenit și furnizor de ultimă instanță prin ordin al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei A.N.R.E..

„Întotdeauna am dorit să ajutăm oamenii să scape de birocrația inutilă, de modurile învechite și greoaie de decontare a consumurilor de energie și să îi ajutăm să plătească un preț redus pentru aceasta. De aceea, am construit o companie care să permită tuturor românilor un acces transparent la energie verde și ieftină”, declară Armand Domuța.

Principalele servicii oferite de Restart Energy sunt furnizarea de energie electrică și gaze naturale cu acoperire națională. Toți clienții beneficiază standard de minim 57% energie regenerabilă, iar cei care își doresc să protejeze și mai mult mediul au la dispoziție un abonament Verde cu până la 100% energie regenerabilă. La toate serviciile de furnizare se pot adăuga servicii tehnice de consultanță energetică și de asistență la instalațiile electrice și de gaze naturale, ca extra-opțiuni la abonamentele standard.

Pe parcursul celor 4 ani de la înființare la Timișoara, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 30,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane KWh înregistrați, ca o consecință a faptului că este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, pentru clienți atât casnici, cât și business, cu care în prezent a creat conexiuni. Printre clienții business se numără branduri mari precum Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest sau Cottontex etc.

De asemenea, Restart Energy este singura companie privată românească de energie care s-a extins internațional și furnizează energie electrică la consumatori finali și în alte țări (de exemplu Serbia).

Parteneriatul cu Alpiq

De curând, compania Restart Energy a încheiat un protocol de colaborare cu unul dintre cei mai mare traderi de energie din Europa, compania Alpiq SE, cu sediul principal în Elveția.

Prin această colaborare, compania va investi în diversificarea surselor de energie prin participarea pe mai multe piețe de energie din Europa. Acest lucru va duce la creșterea siguranței în aprovizionare, dar și reducerea riscului de piață și optimizarea costurilor de achiziție pentru consumatorii Restart.

Platforma RED (Restart Energy Democracy)

Restart Energy inovează pe zona de tranzacții retail de energie și va lansa platforma online RED

Restart Energy a dezvoltat o platformă online unică în lume – RED Platform care funcționează cu tehnologie blockchain, unde consumatorii își pot achiziționa energia mai ieftin, direct de la producători. Aceasta oferă clienților Restart Energy libertatea de a alege calitatea și proveniența energiei vizate (solară, hidroelectrică, eoliană).

„Considerăm că transparența, libertatea de alegere și întâmpinarea nevoilor clientului sunt cuvintele ce ne caracterizează serviciile cel mai bine. Este foarte dificil pentru un consumator să găsească un furnizor de energie ce îi oferă posibilitatea de a alege ce fel de energie dorește să consume, la cele mai bune prețuri existente. Acum lucrăm pentru a extinde libertatea consumatorului, astfel dorim să îi oferim posibilitatea de alegere a producătorului de la care dorește să achiziționeze energie, atât timp cât ambii sunt conectați la platforma RED. Astfel, odată cu lansarea platformei în curând, pentru consumatorii business, un client Restart Energy va putea să achiziționeze energie chiar de la prietenii săi care doresc să devină producători”, ne dezvăluie directorul executiv.

Pe lângă posibilitatea de a consuma energie verde, clienții doritori își vor putea produce singuri energie și astfel devin prosumatori. Prosumatorii sunt acele persoane ce își pot vinde surplusul de energie înapoi în rețea pentru a câștiga mai mulți bani. Restart Energy a dezvoltat o soluție solară „all inclusive” prin care pune la dispoziția clienților echipamente de calitate (panouri, invertoare, baterii), cu consultanță tehnică, finanțare și instalare incluse astfel încât clienții economisesc timp și câștigă bani, iar birocrația este redusă la zero.

„Platforma RED permite la fel ca Airbnb (de exemplu) crearea unei legături directe între consumatori și producători, din care ambii vor beneficia. Consumatorul va putea beneficia de energie mai ieftină achiziționată direct de la producător, iar producătorul își va putea valorifica producția de energie la un preț mai bun. Este un marketplace în adevăratul sens al cuvântului, pentru care Restart Energy oferă infrastructura. Ne dorim o piață liberă pentru toată lumea, unde consumatorii și producătorii pot tranzacționa energie în mod direct și neinhibați de alte terțe părți”, susține Armand Domuța.

Pentru a dezvolta platforma inovativă RED la nivel mondial, aceasta deține deja subsidiare în Germania, Marea Britanie, Spania și Singapore.

Electric Tour – proiectul destinat unui nou record mondial

Electric Tour a pornit din dorința echipei Restart Energy și a pilotului german Christian Gernemann de a promova un viitor verde, în care mașinile electrice pot să le înlocuiască cu succes pe cele care funcționează folosind combustibil tradițional, dar și pentru a demonstra că un astfel de vehicul poate fi folosit pentru a traversa o țară întreagă, fără nicio problemă. Un obiectiv stabilit ce vizează acest proiect este și stabilirea unui nou record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă vreodată cu o mașina electrică – 24.000 de kilometri – într-o țară.

„Este o inițiativă grozavă de a sprijini și demonstra cum energia electrică funcționează și «călătorește». Mă bucur să fac parte din acest proiect demarat de Restart Energy, sunt entuziasmat de a străbate toată țara și în același timp, de a cunoaște cultura românească. România este o țară verde, așa că haideți să-i dăm și energie verde. Pot spune că vânez acel record.”, declară Christian, plin de încredere.

Viziunea Restart Energy

Armand Domuța: „Energia verde reprezintă un substitut viabil pentru un mediu înconjurător curat, iar noi, ca cetățeni, avem o responsabilitate față de acesta. Restart Energy realizează asta și oferă alternative precum cele mai sus menționate tuturor consumatorilor. Ca și companie, reprezentăm un model de urmat față de cetățeni, astfel că dorim să popularizăm utilizarea de surse energetice regenerabile pentru a crește interesul tuturor clienților față de acestea.

Viziunea noastră este aceea a unei piețe libere în care, cu ajutorul tehnologiei inovative, consumatorii și producătorii sunt conectați și împuterniciți să tranzacționeze direct energie regenerabilă la costuri mai mici fără intermediari. Obiectivul nostru este să eliberăm energia!”

Pentru mai multe informații, accesați restartenergy.ro și urmăriți experiența lui Christian pe pagina oficială de Facebook, Restart Energy.

(194374)Mai multe stiri din categoria TION Ştirile judeţului Timiş
PSD Timișoara propune un candidat la Primăria Timișoara. Marius Craina l-ar putea înfrunta pe Robu pentru funcția de primar al orașului
Organizația municipală PSD Timișoara a decis, marți seara, să îl propună pe Marius Craina pentru a fi candidatul [...] mai multe »
Aproape o sută de voluntari au plantat peste 2.000 de pomi lângă Dudeștii Noi
Aproape 100 de voluntari au plantat 2.400 de puieți de salcâm și plop pentru a împăduri un hectar de teren lângă [...] mai multe »
Trei ani de șantiere intense în Timișoara. Primăria vrea să coreleze lucrările/ Lista străzilor
Orașul Timișoara se umple de șantiere până în anul 2023, odată cu implementarea unui proiect uriaș de [...] mai multe »
Acțiune pentru prevenirea incendiilor de vegetație în zona Făgetului
Acțiune a polițiștilor timișeni alături de pompieri în zona Făgetului. Oamenii legii și salvatorii s-au [...] mai multe »
Stradă de lângă primărie, închisă pentru măturatul și spălatul carosabilului
Bulevardul Mihai Eminescu de lângă Primăria Timișoara va fi închis timp de două ore miercuri dimineață. [...] mai multe »
Polițiștii locali în civil în „Timișoara curată”: peste 200 de amenzi pentru cei care aruncă gunoaie pe jos
Opt polițiști locali se plimbă zi de zi prin centrul Timișoarei, în două schimburi, pentru a-i prinde pe cei ce [...] mai multe »
Rata şomajului din Timiş s-a stabilizat la un nivel extrem de scăzut
Pentru a treia lună consecutiv, rata şomajului din judeţul Timiş se menţine relativ constantă, la un nivel [...] mai multe »
Bucata de drum de la ieșire din Timișoara, spre Dumbrăvița, care va fi lărgită la patru benzi
O bucată de șosea de 115 metri, situată la ieșire din Timișoara și la intrare în Dumbrăvița, până în sensul [...] mai multe »
De la reporterița lui Robu, la specialistă în turism! Daniela Știr, fostă fotomodel, se va ocupa de relația cu operatorii de turism
Daniela Știr, una dintre tinerele care îi punea întrebări primarului Nicolae Robu pentru „televiziunea” [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou