Reactualizat la:

Eliberăm energia! Restart Energy aduce libertate de alegere pentru consumatorii de energie și gaz din România, cu birocrație zero, accesibil 100% online

Eliberăm energia! Restart Energy aduce libertate de alegere pentru consumatorii de energie și gaz din România, cu birocrație zero, accesibil 100% online © foto: Restart Energy
ADVERTORIAL. Liberalizarea pieței de energie, avantajele alegerii furnizorului și reducerea costurilor reprezintă bazele pieței moderne din sectorul energetic și de gaz. Satisfacția consumatorului este scopul principal al companiilor facilitatoare de curent electric și gaz, dar se ridică și o problemă când vine vorba de ușurarea deciziilor și emanciparea acestora în domeniul energetic.

Rectifica

În momentul de față, în România se află 4 furnizori de ultimă instanță, obligați (Enel, E.on, CEZ, Electrica) și 4 furnizori opționali. În vârful celor 4 furnizori opționali se află Restart Energy, un furnizor integrat, 100% privat, ce funcționează din anul 2015, la Timișoara; acesta pune la dispoziție energie electrică, gaze naturale și până la 100% energie din surse regenerabile.

Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniul energetic, CEO-ul Armand Domuța ne-a împărtășit cum a pornit acest proiect – Restart Energy – ce se află în prezent în top alternative pentru energie și gaze naturale în România.

Ce este Restart Energy?

Restart Energy a luat naștere din dorința de a pune bazele unei companii transparente de furnizare care oferă clienților energie și gaz la un preț preferențial, energie verde și servicii de calitate focusate pe nevoile clienților, toate fără birocrație. Parte a Armand Group, prezent pe piața de energie regenerabilă încă din 2009, Restart Energy este o companie determinată să aducă o schimbare substanțială în furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în România.

Este pe primul loc în rândul furnizorilor privați de energie, energie verde și gaz din țară, ca alternativă la furnizorii de ultimă instanță ce dețineau monopol. De curând, compania Restart Energy a devenit și furnizor de ultimă instanță prin ordin al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei A.N.R.E..

„Întotdeauna am dorit să ajutăm oamenii să scape de birocrația inutilă, de modurile învechite și greoaie de decontare a consumurilor de energie și să îi ajutăm să plătească un preț redus pentru aceasta. De aceea, am construit o companie care să permită tuturor românilor un acces transparent la energie verde și ieftină”, declară Armand Domuța.

Principalele servicii oferite de Restart Energy sunt furnizarea de energie electrică și gaze naturale cu acoperire națională. Toți clienții beneficiază standard de minim 57% energie regenerabilă, iar cei care își doresc să protejeze și mai mult mediul au la dispoziție un abonament Verde cu până la 100% energie regenerabilă. La toate serviciile de furnizare se pot adăuga servicii tehnice de consultanță energetică și de asistență la instalațiile electrice și de gaze naturale, ca extra-opțiuni la abonamentele standard.

Pe parcursul celor 4 ani de la înființare la Timișoara, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 30,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane KWh înregistrați, ca o consecință a faptului că este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, pentru clienți atât casnici, cât și business, cu care în prezent a creat conexiuni. Printre clienții business se numără branduri mari precum Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest sau Cottontex etc.

De asemenea, Restart Energy este singura companie privată românească de energie care s-a extins internațional și furnizează energie electrică la consumatori finali și în alte țări (de exemplu Serbia).

Parteneriatul cu Alpiq

De curând, compania Restart Energy a încheiat un protocol de colaborare cu unul dintre cei mai mare traderi de energie din Europa, compania Alpiq SE, cu sediul principal în Elveția.

Prin această colaborare, compania va investi în diversificarea surselor de energie prin participarea pe mai multe piețe de energie din Europa. Acest lucru va duce la creșterea siguranței în aprovizionare, dar și reducerea riscului de piață și optimizarea costurilor de achiziție pentru consumatorii Restart.

Platforma RED (Restart Energy Democracy)

Restart Energy inovează pe zona de tranzacții retail de energie și va lansa platforma online RED

Restart Energy a dezvoltat o platformă online unică în lume – RED Platform care funcționează cu tehnologie blockchain, unde consumatorii își pot achiziționa energia mai ieftin, direct de la producători. Aceasta oferă clienților Restart Energy libertatea de a alege calitatea și proveniența energiei vizate (solară, hidroelectrică, eoliană).

„Considerăm că transparența, libertatea de alegere și întâmpinarea nevoilor clientului sunt cuvintele ce ne caracterizează serviciile cel mai bine. Este foarte dificil pentru un consumator să găsească un furnizor de energie ce îi oferă posibilitatea de a alege ce fel de energie dorește să consume, la cele mai bune prețuri existente. Acum lucrăm pentru a extinde libertatea consumatorului, astfel dorim să îi oferim posibilitatea de alegere a producătorului de la care dorește să achiziționeze energie, atât timp cât ambii sunt conectați la platforma RED. Astfel, odată cu lansarea platformei în curând, pentru consumatorii business, un client Restart Energy va putea să achiziționeze energie chiar de la prietenii săi care doresc să devină producători”, ne dezvăluie directorul executiv.

Pe lângă posibilitatea de a consuma energie verde, clienții doritori își vor putea produce singuri energie și astfel devin prosumatori. Prosumatorii sunt acele persoane ce își pot vinde surplusul de energie înapoi în rețea pentru a câștiga mai mulți bani. Restart Energy a dezvoltat o soluție solară „all inclusive” prin care pune la dispoziția clienților echipamente de calitate (panouri, invertoare, baterii), cu consultanță tehnică, finanțare și instalare incluse astfel încât clienții economisesc timp și câștigă bani, iar birocrația este redusă la zero.

„Platforma RED permite la fel ca Airbnb (de exemplu) crearea unei legături directe între consumatori și producători, din care ambii vor beneficia. Consumatorul va putea beneficia de energie mai ieftină achiziționată direct de la producător, iar producătorul își va putea valorifica producția de energie la un preț mai bun. Este un marketplace în adevăratul sens al cuvântului, pentru care Restart Energy oferă infrastructura. Ne dorim o piață liberă pentru toată lumea, unde consumatorii și producătorii pot tranzacționa energie în mod direct și neinhibați de alte terțe părți”, susține Armand Domuța.

Pentru a dezvolta platforma inovativă RED la nivel mondial, aceasta deține deja subsidiare în Germania, Marea Britanie, Spania și Singapore.

Electric Tour – proiectul destinat unui nou record mondial

Electric Tour a pornit din dorința echipei Restart Energy și a pilotului german Christian Gernemann de a promova un viitor verde, în care mașinile electrice pot să le înlocuiască cu succes pe cele care funcționează folosind combustibil tradițional, dar și pentru a demonstra că un astfel de vehicul poate fi folosit pentru a traversa o țară întreagă, fără nicio problemă. Un obiectiv stabilit ce vizează acest proiect este și stabilirea unui nou record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă vreodată cu o mașina electrică – 24.000 de kilometri – într-o țară.

„Este o inițiativă grozavă de a sprijini și demonstra cum energia electrică funcționează și «călătorește». Mă bucur să fac parte din acest proiect demarat de Restart Energy, sunt entuziasmat de a străbate toată țara și în același timp, de a cunoaște cultura românească. România este o țară verde, așa că haideți să-i dăm și energie verde. Pot spune că vânez acel record.”, declară Christian, plin de încredere.

Viziunea Restart Energy

Armand Domuța: „Energia verde reprezintă un substitut viabil pentru un mediu înconjurător curat, iar noi, ca cetățeni, avem o responsabilitate față de acesta. Restart Energy realizează asta și oferă alternative precum cele mai sus menționate tuturor consumatorilor. Ca și companie, reprezentăm un model de urmat față de cetățeni, astfel că dorim să popularizăm utilizarea de surse energetice regenerabile pentru a crește interesul tuturor clienților față de acestea.

Viziunea noastră este aceea a unei piețe libere în care, cu ajutorul tehnologiei inovative, consumatorii și producătorii sunt conectați și împuterniciți să tranzacționeze direct energie regenerabilă la costuri mai mici fără intermediari. Obiectivul nostru este să eliberăm energia!”

Pentru mai multe informații, accesați restartenergy.ro și urmăriți experiența lui Christian pe pagina oficială de Facebook, Restart Energy.

(194374)Mai multe stiri din categoria TION Ştirile judeţului Timiş
Pozează și donează, la Timișoara, pentru a sprijini ședințele de hidroterapie ale copiilor cu dizabilități
Vreți să învățați tainele fotografiei și să faceți o faptă bună? La Timișoara puteți face aceste lucruri [...] mai multe »
UPT vine în sprijinul elevilor din Caraș-Severin și deschide un centru de înscriere la Reșița
Universitatea Politehnica Timișoara deschide un centru de înscriere la Reșița, dat fiind faptul că foarte mulți [...] mai multe »
Street FOOD Festival revine la Timișoara
ADVERTORIAL. Street FOOD Festival revine la Timișoara. Cei mari și cei mici sunt așteptați în Parcul Rozelor să ia [...] mai multe »
Se caută părinți de profesie în Timiș. Cursuri de asistenți maternali la sediul DGASPC
Vreți să fiți părinți de profesie? La Timișoara, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și [...] mai multe »
Fără apă caldă în zona centrală
Timișorenii care locuiesc în zona centrală vor rămâne joi fără apă caldă, timp de jumătate de zi. Colterm [...] mai multe »
Aplicație de mobil pentru primării din Timiș. Se vor putea face propuneri
La Timișoara a fost lansată o aplicație pe telefonul mobil destinată primăriilor din Timiș pentru a sta în [...] mai multe »
Drumul către viitorul centru de legume-fructe de la Tomnatic, modernizat cu aproape 8 milioane de lei
Drumul de acces către viitorul centru de legume și fructe din Tomnatic va fi modernizat cu bani din bugetul [...] mai multe »
Un deputat de Timiș i-a făcut nesimțiți și tupeiști pe jurnaliști
Insulte și amenințări la adresa jurnaliștilor din partea deputatul PNL de Timiș Ben-Oni Ardelean. Acesta i-a numit, [...] mai multe »
Cursul gratuit de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life revine la Timișoara
ADVERTORIAL. Ford și Napoca Rally Academy, echipa campioană națională la raliuri, aduc pentru a doua oară la [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou