Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Dacă înainte de 89 românii băteau mingea pe maidane, acum există peste tot amenajări cu gazon artificial, pe care iubitorii fotbalului pot juca în voie.

În ultimii ani, tot mai mulţi primari din mediul rural au optat pentru investiţii de acest gen, poate şi pentru că terenurile de minifotbal nu necesită spaţii mari. Urmând modelul, primarul comunei Grădinari a trecut în capul listei cu priorităţile anului 2018 şi un astfel de obiectiv. Lucrările urmează să demareze la sfârşitul lunii aprilie, iar pentru amenajarea terenului este alocată suma de 120.000 de lei. „vină vremea bună şi vom da ordinul de începere a lucrărilor. Cred eu că acest lucru se va întâmpla după ruga satului, pe care o sărbătorim de Sf. Gheorghe. Terenul de minifotbal va fi amenajat chiar în curtea şcolii gimnaziale din Grădinari. Nu va avea măsurile standard, pentru că fiind şi grădiniţa acolo, nu avem spaţiu suficient. Ne-am gândit că o astfel de investiţie este bună pentru copii, pentru recreerea şi sănătatea lor“, ne-a declarat primarul Ovidiu Valentin Firca.

Vor mai fi alocate sume de bani pentru consolidarea a două monumente, dar şi pentru amenajarea a două locuri de joacă pentru copii. „Dorim să reabilităm cele două monumente închinate eroilor, pe care le avem la Grădinari şi Greoni. Vrem să le consolidăm. Dacă cel din Greoni mai arată cumva, cel din centru de comună este execrabil. 50.000 de lei alocăm pentru aceste două obiective. De asemenea, vom amenaja şi două parcuri de joacă pentru copii. Am contactat deja mai multe firme, care ne-au trimis şi ofertele cu mobilierul stradal şi aparatele de joacă. Vom cumpăra de la pubele şi bănci, până la tobogane, leagăne şi alte aparate de joacă pentru cei mici. Avem bani pentru ele din excedentul bugetar, avem şi pentru cofinanţarea proiectelor. De asemenea, am achiziţionat şi instrumentele necesare pentru membrii fanfarei din comună. Şi în această direcţie s-au mai dus aproximativ 50.000 de lei“, a mai spus primarul din Grădinari.