Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Amfiteatrul Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din municipiu a găzduit ieri o dezbatere pe tema „Dreptul de a fi copil“, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, sărbătorită anual în România încă din 1990.

Activitatea reprezintă de fapt finalizarea Proiectului naţional „Drepturile copilului – Drepturile mele“, ajuns la cea de-a V-a ediţie în 2014, şi derulat în parteneriat cu Primăria Reşiţa, Organizaţia „Salvaţi Copiii, Asociaţia Învăţătorilor Caraş-Severineni şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin. Acţiunea a fost moderată de profesoarele Cristina Ardeleanu şi Ileana Pomoja, iar la întâlnire au mai fost prezente şi Măriuţa Simionescu, preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii“ – Filiala Caraş-Severin, şi Dana Demenenco, sociolog în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Psihopedagogică – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Caraş-Severin.

În acelaşi cadru a avut loc şi vernisajul expoziţiei de desene pe tema drepturilor copilului şi premierea elevilor care au realizat cele mai reuşite lucrări la cele două secţiuni ale concursului de eseuri şi desene. Printre elevii participanţi s-au numărat cei din clasele a III-a şi a IV-a, precum şi câştigătorii din ciclul gimnazial.