Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Aurora din Reşiţa a avut loc joi o întâlnire între elevii acestei unităţi de învăţământ şi o parte din reprezentanţii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Scopul acţiunii a fost cel de formare a comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Cu această ocazie s-a desfăşurat şi concursul „Micii pietoni“, coordonat de prof. Semenica Racu, la care au participat elevii claselor a VI-a şi a VII-a.

Competiţia a urmărit verificarea gradului de pregătire al elevilor în domeniul normelor rutiere, astfel că aceştia au răspuns la o serie de întrebări referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l aibă pietonii şi şoferii atunci când ies pe drumurile publice. La finalul acţiunii a venit rândul reprezentanţior Serviciului Rutier să răspundă la întrebările elevilor. Acestea au făcut referire la sancţiunile şi amenzile prevăzute de Codul Rutier.

Roxana Bălan Nafiru