Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – „Aşa DA! – Aşa NU!“ este titlul acţiunii care a avut loc luni la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din Reşiţa.Inclusă în calendarul de activităţi al proiectului educaţional „Violenţa nu te face mai puternic“, organizatorii au urmărit „reducerea numărului de elevi predispuşi la acte de violenţă, dar şi implicarea activă a elevilor, părinţilor, profesorilor, instituţiilor de profil şi a comunităţii locale în acţiunile de informare şi educare privind strategiile de prevenire a violenţei“.

La activitate au participat elevi ai ciclului gimnazial din cele trei unităţi de învăţământ partenere proiectului. Vorbim despre şcolile Nr. 7, Nr. 12 şi Liceul Teoretic „Diaconovici -Tiez“, toate din Reşiţa. Întâlnirea din această săptămână a fost un bun prilej pentru ca elevii implicaţi în acest proiect să prezinte rezultatele activităţilor desfăşurate până în prezent – filmuleţe, afişe cu mesaje antiviolenţă – fiind citite totodată şi rezultatele unor chestionare completate de elevi în cadrul acţiunilor anterioare.

Pe lângă coordonatorii proiectului – prof. Florentina Puşu şi prof. Ionuţ Gârtoi (Şcoala Nr. 7), prof. Cristina Perţa şi prof. Adina Jula (Şcoala Nr. 12) şi prof. Violeta Gârtoi (Liceul Diaconovici-Tietz) – la acţiune au participat şi reprezentanţii instituţiilor partenere: mr. Ilie Stanciu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, şi psiholog Nica Mihail, de la Centrul de Evaluare, Prevenire, Consiliere Antidrog Caraş-Severin. Cei doi le-au vorbit copiilor despre metodele de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, şi nu numai.

Roxana Bălan Nafiru