Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Guvernul a adoptat în şedinţa din 12 martie 2019 o ordonanţă prin care modifică anumite termene în domeniul fiscal.

Astfel, termenul de 15 martie inclusiv, prevăzut pentru depunerea Declaraţiei unice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv. Declarația se depune de către persoanele fizice care au obligația: declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018; declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019; – declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2019.

„De asemenea, termenul de 15 martie 2019 inclusiv prevăzut pentru plata impozitului pe venit şi al contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv. Pentru declararea impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019 şi pentru declararea venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2019, termenul de plată este data de 15 martie 2020 inclusiv“, ne-a declarat Sebastian Purec, directorul Finanţelor Publice Caraş-Severin.

Şeful Finanţelor cărăşene ne-a spus câte ceva şi despre bonificaţiile care se acordă. „Pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță până la 15 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018 inclusiv. În cazul în care condițiile prevăzute mai sus sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații. Aceste bonificații se aplică corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii“, ne-a mai spus Sebastian Purec.