Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Administraţia locală continuă programul de reabilitare a infrastructurii rutiere şi pietonale din municipiu.

Lucrările se fac pe mai multe străzi unde a fost introdusă, în ultimele săptămâni, o reţea nouă de apă şi canalizare. Sunt vizate străzile Decebal şi Dacilor care, imediat ce vremea o va permite, vor fi asfaltate integral.

„În aceste zone au fost deja aduse utilajele necesare, imediat ce se vor opri ploile vom trece la turnarea asfaltului pe cele două străzi, iar în alte zone vom continua cu reparaţii cu mixtură caldă. Mai mult, în scurt timp se va trece la reabilitarea trotuarelor şi la montarea de gard ornamental, acţiuni pentru care am demarat deja procedurile de licitaţie“, a spus viceprimarul Ilie Iova.

Astfel, vor fi refăcute trotuarele cu pavele pe străzile Ardealului, Calea Orşovei, Libertăţii, Primăriei şi Vasile Alecsandri, fondurile disponibile pentru aceste reabilitări fiind de jumătate de milion de lei. De asemenea, gardul ornamental va fi montat pe str. Ardealului, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu Alexandru Ioan Cuza şi intrarea în zona ACH. Alte lucrări avute în vedere în această perioadă vizează, potrivit edilului adjunct, ridicarea, pe străzile recent asfaltate, a capacelor de canal care au rămas sub cota drumului, acţiune care se va derula în colaborare cu AquaCaraş.

Nu în ultimul rând, angajaţii Sectorului Spaţii Verzi lucrează, în aceste zile, la curăţirea parcurilor şi a zonelor verzi din municipiu şi la plantarea florilor de sezon, iar reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că odată cu creşterea temperaturilor, maşinile cisternă ale Serviciului de Gospodărie Comunală vor ieşi pe străzi pentru stropiri succesive, în încercarea de a asigura condiţii civilizate de trafic.

Lidia Almăjanu