Caraş-Severin, Romania

BUCOŞNIŢA – Unele porţiuni au fost reabilitate recent, altele sunt în vizor în perioada următoare.

Cu ceva timp în urmă, a fost reabilitat drumul de 1,5 km care leagă satul Goleţ de drumul judeţean, graţie unui proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii. Simultan, prin Ministerul Dezvoltării, s-a lucrat şi la drumul comunal în lungime de 1,3 km, care leagă satele Goleţ şi Bucoşniţa.

Conform primarului Vichente Suru, primăria vizează reabilitarea drumului, în lungime de 3 km, care leagă localităţile Bucoşniţa şi Petroşniţa precum şi refacerea legăturii cu drumul european. În acest sens, a fost depus la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de aproximativ 300.000 de lei. Deocamdată, este aşteptat răspunsul oficial de la minister.

Primarul ne-a vorbit şi despre două studii de fezabilitate pentru care se doreşte atragerea de fonduri europene prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Concret, unul dintre studii vizează pietruirea a 21 km de drumuri agricole iar celălalt urmăreşte reabilitarea a 6,5 km de drumuri din comună. „Fiecare investiţie se ridică la valoarea de un milion de euro. Suntem pregătiţi cu toată documentaţia necesară, aşteptăm deschiderea sesiunii de finanţare. Cei de la AFIR estimează că acest lucru se va întâmpla la începutul lunii viitoare”, am aflat de la primarul comunei.

În prezent, este în lucru reabilitarea unei străzi în lungime de 800m din satul Vălişoara. Mai este de lucru la rigole pe o porţiune de aproximativ 100m, estimându-se că drumul va fi gata peste o lună.