Caraş-Severin, Romania

BUZIAŞ – Cel puţin asta susţinea primarul Marcel Vela, prezent la o întâlnire a tinerilor afacerişti liberali timişoreni

Obiectivele turistice din Caraș-Severin ar fi și mai atractive pentru turiștii timișoreni dacă aceștia ar avea la dispoziție un drum express spre zone precum Muntele Mic, Semenic, Trei Ape, Brebu, Gărâna sau Văliug.

Cel puțin așa consideră primarul Caransebeșului, Marcel Vela, care este de părere că turiștii ar plăti chiar și o taxă pentru a ajunge mai repede la destinația dorită decât să meargă pe un drum public plin de gropi. Prezent în weekend la Buziaș, la o reuniune a tinerilor oameni de afaceri liberali din zona de vest, vicepreședintele PNL a precizat că o soluție ar fi un parteneriat public-privat.

„Puteţi face o investiţie regională: să legaţi Timişoara de Muntele Mic sau Trei Ape printr-un drum cu taxă de acces. Practic, ar fi un drum care urmează a fi construit de stat împreună cu un investitor, se percepe o taxă, apoi o perioadă este exploatat de un privat, urmând a rămâne apoi în proprietatea statului, care va scoate profit din el”, a spus Vela.

Primarul Caransebeșului a adăugat, totodată, că liberalii au promovat de fiecare dată parteneriatele public-privat pe proiecte naționale și regionale, mai ales în ceea ce privește infrastructura rutieră, șosele, drumuri naționale, județene şi turistice sau autostrăzi.

Lidia Almăjanu