Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, spune că aşa va fi mai simplă intervenţia la reparaţii.

Pentru că în judeţ, lucrările la mai multe tronsoane de drum au rămas nerealizate din cauza unor firme ce nu şi-au onorat obligaţiile contractuale, Consiliul Judeţean a găsit o soluţie mai simplă pentru 2018. „Vrem să împărţim drumurile pe loturi. La nivelul Direcţiei Judeţene de Drumuri se vor organiza licitaţii pentru mai multe zone şi nu doar pentru un singur drum. Până acum se făceau licitaţii pe lucrări efective şi nu se putea ieşi din caietul de sarcini. Acum dacă o firmă câştigă licitaţia pentru o zonă poate interveni imediat în caz de urgenţă pentru o lucrare la un drum din zona respectivă. Nu va mai fi nevoie de licitaţie pentru lucrarea respectivă, ci se va putea interveni în baza unui simplu ordin de începere a lucrărilor“, a spus şeful judeţului.

Zilele trecute, Jurnal CS şi caon.ro scriau despre starea precară a drumului Ocna de Fier – Bocşa, iar oamenii acuzau administraţia judeţeană de indiferenţă. De fapt, drumul respectiv chiar a fost prioritar pentru conducerea judeţului, numai că firma care a câştigat licitaţia lucrărilor nu şi-a făcut treaba. „În astfel de situaţii nu putem face decât să reziliem contractele cu firmele neserioase şi să organizăm alte licitaţii“, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Anul acesta, bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri se ridică la 11.226.000 de lei şi sunt bani ce au ca destinaţie întreţinerea de iarnă, vară şi siguranţă rutieră, cea mai mare sumă, peste 7,5 milioane de lei, fiind alocată perioadei de vară.