Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Prof.dr. Ilie Cristescu a vorbit despre liderul PSD ca un continuator al împăraţilor Romei şi Vienei, care au investit în Băile Herculane.

Cu prilejul conferinţei de presă susţinute de staff-ul PSD în staţiunea de pe Valea Cernei, în care s-a vorbit despre statul paralel, legile justiţiei şi moţiunea de cenzură, prof.dr. Ilie Cristescu a ţinut să aibă o intervenţie diferită, începându-şi discursul cu mulţumiri aduse conducerii partidului pentru venirea în oraş, „pentru a prinde şi Herculane o pată de culoare mai frumoasă, mai interesantă. Şi în acest sens consider că această vizită ne va sprijini şi pe noi în relansarea staţiunii, ştiut fiind faptul că s-a dezvoltat la marginea a două imperii, având la bază investiţii de la Roma, pe vremea împăratului, investiţii de la Viena, pe vremea împăraţilor, şi ca atare cred că e cazul ca acum noi să continuăm această dezvoltare firească şi Herculanele să revină ce-a fost odată, mai ales că privatizarea a fost total o neşansă pentru staţiune, pentru faptul că, nu numai că s-au pierdut aceste monumente istorice, dar s-a pierdut şi brandul staţiunii Herculane“.

Profesorul universitar a precizat că din cauza lezării brandului, milioanele de euro s-au pierdut cu zecile. După calculele sale, nu mai puţin de 41 de milioane, doar dintr-o arcuire de pix: „Eu sunt şi profesor universitar de Marketing şi am cercetat, în funcţie de Legea brandurilor şi toate ecuaţiile matematice, şi s-au pierdut până acum în jur de 24 de milioane de euro. Plus acţionarii care sunt în Herculane, şi capitalul social, vreo 17 milioane de euro. Rugămintea noastră este ca Guvernul dvs care face strategia de dezvoltare a locurilor de muncă şi mai ales a locurilor interesante din punct de vedere turistic, să vă aplecaţi oarecum şi asupra staţiunii Herculane, mai ales că statul are o vilă, Pavilionul nr. 6, care a fost şi este cea mai frumoasă clădire din localitate, unde era Vila Ofiţerilor atunci când venea împărăteasa Sisi la Băile Herculane, pentru asigurarea securităţii. Noi am făcut şi un masterplan pentru relansare, şi o strategie de marketing adecvată. Pentru că aici s-au făcut vreo trei lucrări de doctorat, vreo 47 de masterat şi vreo 12 de licenţă. Şi împreună cu edilii de aici am putea s-o transmitem şi cineva de acolo să emită eventual o ordonanţă de urgenţă pentru ca staţiunea să fie repusă în drepturile sale, să se cunoască faptul că patrimoniul naţional turistic de la Băile Herculane este acelaşi“.

Ilie Cristescu a plecat la final mulţumit, alegându-se cu promisiunile mult aşteptate, atât de la premier, cât şi de la şeful PSD, care i-au prezentat viziunea lor de relansare a turismului românesc.